0
Ακόμα ένα σχέδιο για την ώθηση του κόσμου να εμβολιαστεί φέρνει στην επιφάνεια η κυβέρνηση και έτσι καθώς δεν θέλει ακόμα να επιχειρήσει να θέσει την υποχρεωτικότητα (συνταγματικοί λόγοι) πηγαίνει στο άλλο άκρο του... δελεασμού ασχέτως αν αυτό δημιουργεί κοινωνία δύο κατηγοριών.

Και αυτό γιατί απλά 6 μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών τις δύο δόσεις έχουν κάνει μόνο τα 2.000.000 που σημαίνει ότι παρά τα όσα στην κυβέρνηση θεωρούν ότι θα καταφέρουν να κάνουν (εμβολιασμός μέσα στο καλοκαίρι του 50% του πληθυσμού!) ψάχνουν με κάθε τρόπο να κάνουν τους πολίτες να δεχτούν να εμβολιαστούν.

Έτσι σε περίπου δύο εβδομάδες και ειδικότερα περί τις 15 Ιουνίου σχεδιάζεται να σταματήσουν τα υποχρεωτικά self tests για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Το παραπάνω φαίνεται πως έχει ήδη συζητηθεί στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, η απόφαση θα αφορά όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και με την προϋπόθεση ότι θα έχει περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα από τη δεύτερη δόση για την απόκτηση ανοσίας, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του μέσου.

Για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ισχύει το ίδιο, αντίστοιχα για τη μία μόνο δόση.

Προχωρούν οι εμβολιασμοί

Προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά του κορvνοϊού, καθώς από σήμερα τα άτομα από 30 έως 34 ετών μπορούν να λάβουν και τα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια στην Ελλάδα (Pfizer, AstraZeneca, Moderna και Johnson & Johnson).

Παράλληλα, άνοιξε και η πλατφόρμα ραντεβού για τους 18 έως 29 ετών μόνο με το τελευταίο, δηλαδή της J&J.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τους εξής τέσσερις τρόπους:

  • Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
  • Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης και εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top