0
Τη ζωή της αείμνηστης «Lady Diana» ζει στο Λονδίνο η πρώην λαϊκή τραγουδίστρια, μετέπειτα επιχειρηματίας σε εταιρείες του φαρμάκου και νυν influencer στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δη το Instagram, Χριστίνα Φαρμάκη, σύζυγος του κατηγορούμενου για το σκάνδαλο Novartis και διαχρονικού συμβούλου των υπουργών Υγείας, Νίκου Μανιαδάκη.

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

  • Η σύζυγος του κατηγορούµενου για το σκάνδαλο Novartis (µε δεσμευμένους λογαριασμούς) Νίκου Μανιαδάκη ζει το όνειρό της στη Μεγάλη Βρετανία • Φωτογραφίες-πρόκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης µε τσάντες των 3.500 ευρώ και σπίτι-παλάτι για την αοιδό που μετατράπηκε σε… influencer • Μα πόσα λεφτά, πια, έχουν;

Κρύβοντας την πραγματική της ταυτότητα, χρησιμοποιώντας το όνομα «Grace» και το ψευδώνυμο στα social lmedia «Mrs_Goldpoison», (δηλαδή Χρυσάνθη=Gold και Φαρμάκη=Poison), η σύζυγος του πρώην καθηγητή της Εθνικής Σχολής ∆ημόσιας Υγείας (ΕΣ∆Υ) με μισθό 2.000 ευρώ τον μήνα, την Aston Martin και τους δεσμευμένους λογαριασμούς, ζει ζωή χαρισάμενη στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου βρήκε καταφύγιο από τον περασμένο Σεπτέμβριο μαζί με τα παιδιά της.

Η 53χρονη, πλέον, πρώην αοιδός ακολουθεί άλλη καριέρα, καθώς παρουσιάζεται ως influencer μόδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποζάροντας στην έπαυλή της στο Λονδίνο το οποίο δεν έχει να ζηλέψει πολλά από το Μπάκινγχαμ, κρατώντας πανάκριβες τσάντες των οίκων Dior και Υves Saint Laurent (αξίας χιλιάδων ευρώ) από την προσωπική της συλλογή και ανεβάζοντας stories από τις καλοκαιρινές και περιορισμένες -λόγω κορωνοϊού- διακοπές στην Αλόννησο με τον εκ των βασικών κατηγορουμένων της Novartis, Νίκο Μανιαδάκη!

Απόδραση

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία δημοσιεύει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» με την πρώην λαϊκή τραγουδίστρια να ποζάρει ως καλλίπυγο μοντέλο, επιδεικνύοντας τον προσωπικό και οικογενειακό της πλούτο, τα πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ και τις «χρυσές» τσάντες, τη στιγμή που οι Αρχές στη χώρα μας προσπαθούν (ακόμη) να εντοπίσουν τη διαδρομή του χρήματος που φέρεται να κατέληξε στον κατηγορούμενο σύζυγό της, ο οποίος εμφανιζόταν ως ο βασικός «πλασιέ» συμφερόντων της Novartis, εγείρουν πολλά ερωτηματικά.

Από τη δημοσιογραφική έρευνα της «Μ» προκύπτει ότι ο «κύριος καθηγητής» των 2.000 ευρώ τον μήνα, ο οποίος προκαλούσε με τον τρόπο διαβίωσής του και τα πανάκριβα αυτοκίνητα, φρόντισε πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2020 να στείλει γυναίκα και παιδιά στο Λονδίνο.

Η Χριστίνα ή Χρυσάνθη Φαρμάκη, η οποία από τραγουδίστρια, μετατράπηκε σε επιχειρηματία (λόγω του συζύγου της) υπηρεσιών Υγείας, μετονομάστηκε σε «Mrs Gold Poison», διεγείροντας τα πλήθη και τους 74.000 ακολούθους της στο Instagram, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να εξηγήσει το «πόθεν έσχες». Πώς μπορεί ως σύζυγος εκ των βασικών κατηγορουμένων του σκανδάλου της Novartis, ο οποίος (υποτίθεται ότι) έχει δεσμευμένους λογαριασμούς, μπορεί να συντηρεί σπίτι-παλάτι του οποίου το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες λίρες; Πώς δύναται να φωτογραφίζεται με ρούχα κομμένα και ραμμένα από τους πλέον διάσημους οίκους μόδας του εξωτερικού και να κρατά τσάντες η αξία των οποίων ξεπερνά τις 5.000 ευρώ η κάθε μία;

Με ποιανού χρήματα διαβιεί και στέλνει τα παιδιά της στα πλέον ακριβά κολέγια της Μεγάλης Βρετανίας; Και γιατί επέλεξε, τώρα, να «αποδράσει» στο Λονδίνο, το οποίο μετά το Brexit διέπετε από άλλους νόμους και ως προς την έκδοση καταζητούμενων προσώπων; Με ποιον τρόπο δύναται να καταβάλλει το ποσό των 100.000 και πλέον ευρώ για τα δίδίδακτρα των παιδιών της;

Αγνώριστη

Η έρευνα της «Μ» αποκαλύπτει ότι μετά την επίδειξη πλούτου που έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο καθηγητής της ΕΣ∆Υ και αρχισύμβουλος του εκάστοτε υπουργού Υγείας, Νίκος Μανιαδάκης, σειρά πήρε η σύζυγός του. Η Χριστίνα Φαρμάκη, γνωστή στον μαγικό κόσμο του Instagram ως «Mrs Gold Poison», δεν διστάζει να ποζάρει σε δημόσια θέα ως μεσήλικας influencer, με τα ακριβά της συνολάκια, από την προσωπική της γκαρνταρόμπα, όπως η ίδια δηλώνει, προβάλλοντας την εικόνα μιας άγνωστης μεν αλλά πλούσιας δε καλοσυντηρημένης κυρίας, η οποία εμφανίζεται πλήρως εναρμονισμένη στο κλίμα του Λονδίνου. Η δημόσια στάση της αποκαλύπτει ότι αδυνατεί να αποχωριστεί τη μεγάλη ζωή και αρέσκεται να φωτογραφίζεται, πλέον, ποζάροντας στο νέο σπίτι-έπαυλη στο Λονδίνο.

Πριν τη νέα της ζωή στο Λονδίνο και προτού ξεσπάσει το «τσουνάμι» της υπόθεσης Novartis, λίγα χρόνια αφότου γνώρισε και παντρεύτηκε τον Νίκο Μανιαδάκη, η λαϊκή τραγουδίστρια, μετατράπηκε σε δαιμόνια επιχειρηματία, καθώς εμφανιζόταν ως διαχειρίστρια της εταιρείας «ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΦΑΡΜΑΚΗ και ΣΙΑ EE». Ήταν Ιανουάριος του 2017 όταν η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι και το γραφείο της, καθώς το όνομά της και του συζύγου της εμπλέκονταν στην υπόθεση Novartis.

Μάλιστα, τότε, ο σύζυγός της είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία διέψευδε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο και, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν συμμετείχε ποτέ σε επιτροπές τιμολόγησης ή εγκρίσεων φαρμάκων και ότι η δουλειά του ήταν καθαρά συμβουλευτική σε θέματα της ευρύτερης πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας.

Οι δηλώσεις του διαψεύστηκαν από τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας.
Στο στόχαστρο των Αρχών βρέθηκε η εταιρεία «ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΦΑΡΜΑΚΗ και ΣΙΑ EE», η οποία έκλεινε συμφωνίες µε φαρμακοβιομηχανίες, που αφορούσαν διάφορα έργα µελέτης. ∆ιαχειρίστρια εμφανιζόταν η Χριστίνα Φαρμάκη, που κατείχε το 10% των µετοχών της. To υπόλοιπο 90% της εταιρείας κατείχε ο Νίκος Μανιαδάκης.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που συντάχθηκαν, μέσω της εταιρείας «ΦΑΡΜΑΚΗ», ο Μανιαδάκης είχε εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις φαρµακοβιοµηχανίες, υπογράφοντας συβάσεις έργων ή παρέχοντας υπηρεσίες επί πληρωµή. Μάλιστα, στις καταθέσεις τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες και συγκεκριμένα η Αικατερίνη Κελέση αποκάλυψε πως, ο Μανιαδάκης λάμβανε διάφορα ποσά μέσω της εταιρείας της συζύγου του ενώ ενίοτε λειτουργούσε ως ο ενδιάμεσος του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή με τον εκάστοτε υπουργό.

Για εκείνους που ασχολούνται με την υπόθεση της Novartis και κυρίως είναι σε θέση να γνωρίζουν την έρευνα των αμερικανικών Αρχών, ξέρουν πολύ καλά ότι το όνομα του Νίκου Μανιαδάκη και της Χριστίνας Φαρμάκη «έπαιζαν» πολύ δυνατά από την αρχή της ιστορίας. Στο στόχαστρο των Αμερικανών είχε μπει από την πρώτη στιγμή ο ρόλος της ΕΣ∆Υ σε ό,τι αφορά την γενικότερη πολιτική που ακολουθούταν στον τομέα του φαρμάκου. Μοιραία και ο ρόλος του Νίκου Μανιαδάκη και της συζύγου του.

Για την ιστορία, πάντως, η «Μrs Gold Poison» ουδέποτε κατέστη κατηγορούμενη, σε αντίθεσή με τον σύζυγό της στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή στο σκάνδαλο και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, καθώς στο παρελθόν εμφανιζόταν έτοιμος να αποδράσει στο εξωτερικό έχοντας προνοήσει να μεταφέρει τις οικοσκευές του!

Από τα καλλιστεία, στο τραγούδι

Η Χριστίνα Φαρμάκη, από τη σκηνή των Καλλιστείων του 1990 όπου και κέρδισε τον τίτλο της Γ’ Μις Ελλάς, πέρασε στο πάλκο όπου και έκανε καριέρα στο τραγούδι στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 βγάζοντας τραγούδια όπως το «Πες μου τι σου φταίω» και «Αυτή είμαι εγώ» που είχε γράψει ο Σταμάτης Γονίδης. Τότε τα μέσα ενημέρωσης είχαν ασχοληθεί πολύ με την σχέση της με τον ηθοποιό Πάνο Μιχαλόπουλο που είχε μόλις χωρίσει εκείνη την περίοδο από την παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά.


Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 άρχισε σταθερά να αποσύρεται από τον χώρο του τραγουδιού και τις πίστες και να δραστηριοποιείται στον χώρο του επίπλου μέχρι τη στιγμή που στη ζωή της ήρθε ο εκλεκτός της καρδιάς της που δεν ήταν άλλος από τον Κρητικό στην καταγωγή Νίκο Μανιαδάκη, τον οποίο οι Πατρινοί γνωρίζουν και θυμούνται καθώς είχε διατελέσει για ένα χρονικό διάστημα διοικητής στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Η σχέση τους είχε γίνει γνωστή στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, όταν το σωματείο των εργαζομένων, τότε, είχε καταγγείλει ότι ο Νίκος Μανιαδάκης, απαγόρευε την είσοδο των οχημάτων εντός του νοσοκομείου πλην του πολυτελούς αυτοκινήτου που οδηγούσε η σύντροφος του διοικητή, Χριστίνα Φαρμάκη.

Η σχέση του Νίκου Μανιαδάκη με τη Χριστίνα Φαρμάκη, είχε γίνει γνωστή γύρω στο 2004. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκαν και στη συνέχεια «συνεταιρίστηκαν». Ο Νίκος Μανιαδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA το 2020,είχε δηλώσει «Μου ασκήθηκαν πιέσεις για να κατονομάσω Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη, Λοβέρδο, Βενιζέλο», προκειμένου να μη βρεθώ κατηγορούμενος. Ερωτηθείς, μάλιστα, από ποιον δεχόταν πιέσεις, δηλαδή αν επρόκειτο για την Ελένη Τουλουπάκη και τους άλλους εισαγγελείς, απάντησε «από όλους», ενώ επεσήμανε ότι τέτοιου είδους στοιχεία ο ίδιος δεν είχε, καθώς και ότι πιέσεις δέχθηκαν κι άλλοι μάρτυρες. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, του είπαν να μην αγχώνεται, γιατί δεν πρόκειται να «ξαναβγούν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα».










  • Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ»

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top