0
Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Τα ξημερώματα της Τρίτης ληστές εισέβαλλαν στο σπίτι μίας οικογένειας έπνιξαν την 20χρονη Καρολάιν και σκότωσαν τον σκύλο της οικογένειας αρπάζοντας 15.000 ευρώ που υπήρχαν στο σπίτι.

Οι λεπτομέρειες του αποτρόπαιοι εγκλήματος σοκάρουν αφού ο 32χρονος σύζυγος της άτυχης κοπέλας ήταν δεμένος σε καρέκλα και σύρθηκε προκειμένου να πάρει τηλέφωνο και να καλέσει σε βοήθεια. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι αδίστακτοι δράστες έστρεψαν όπλο κατά του 11 μηνών βρέφους της οικογένειας.

Το απόγευμα της Τρίτης η κυβέρνησης επικήρυξε τους δράστες για 300.000 ευρώ.

«Δεν προκύπτει ότι οι δράστες γνώριζαν ότι στο σπίτι της οικογένειας υπήρχε κρυμμένο σημαντικό χρηματικό ποσό. Θεωρούμε πιθανότερο ότι κάποιες ώρες ή και μέρες πριν από τη ληστεία κατόπτευσαν τα σπίτια της περιοχής και επέλεξαν το συγκεκριμένο θεωρώντας ότι εκεί θα έβρισκαν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας» είπε υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας στην «Καθημερινή».

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι αρχές δε θεωρούν πιθανό οι δράστες να διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση για το ποσό που υπήρχε στο σπίτι. Τα 15.000 ευρώ θα κάλυπταν το κόστος από τις πρώτες εργασίες για την ανέγερση ακινήτου αφού η οικογένεια είχε αγοράσει οικόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας, στη διάρκεια της ληστείας ο ένας από τους δράστες χρησιμοποίησε –απευθυνόμενος σε συνεργό του– διάλεκτο που δεν κατάλαβε ο 32χρονος σύζυγος της άτυχης κοπέλας. Σε συνδυασμό με τη μαρτυρία του τελευταίου ότι οι δράστες νωρίτερα μιλούσαν καλά ελληνικά, λέγοντάς του «πες μας πού είναι τα λεφτά», η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με την «Καθημερινή» επικεντρώνεται σε κακοποιούς που είτε προέρχονται από την κοινότητα των Ρομά της Αττικής ή ζουν χρόνια στην Αθήνα και ενδεχομένως διατηρούν ρίζες σε χώρα των Βαλκανίων ή της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Παράλληλα με την έρευνα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών την υπόθεση ερευνά και το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες ληστές που έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης στη χώρα και έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχης αγριότητας ληστείες στο παρελθόν, όπως αυτή σε σπίτι στο Χαλάνδρι, τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην ασφάλεια κατέθεσαν συγγενείς της 20χρονης Καρολάιν την Τετάρτη.

Οι Αρχές υπολογίζουν ότι οι αδίστακτοι ληστές μπήκαν στο σπίτι λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα και έμειναν στο εσωτερικό του για περίπου 30 λεπτά. Οι 32χρονος τους αποκάλυψε σχετικά γρήγορα πού βρίσκονταν τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι ωστόσο εκείνοι συνέχισαν να ψάχνουν κι έπνιξαν την 20χρονη Καρολάιν δίπλα στο μόλις 11 μηνών βρέφος της οικογένειας. Ο 32χρονος κάλεσε την αστυνομία γύρω στις 6:20 τα ξημερώματα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top