0
Σε ύφεση είναι η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα όπως σημείωσε κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό η Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Όπως σημείωσε η καθηγήτρια, ο δείκτης θετικότητας έχει αρχίσει να πέφτει ενώ σταθερά κάτω της μονάδας είναι και ο δείκτης Rt.

Παρόλα αυτά οι αριθμοί δε δείχνουν αυτή την ύφεση. Πριν δύο μέρες άλλωστε ανακοινώθηκαν πάνω από 3.000 νέα κρούσματα του ιού, γεγονός που δείχνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο θα εφησυχασμό όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ.

Για κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι έκανε λόγο ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Υπάρχει σταθερή, αργή βέβαια, μείωση, δεν είμαστε σε απελπιστική κατάσταση, δεν είναι τα πράγματα αδύνατον να αλλάξουν. Το προσεκτικό άνοιγμα βοήθησε φαίνεται, αλλά θέλει προσοχή στο πώς θα εξελιχθεί αυτό το άνοιγμα», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Αναφορικά με τον εμβολιασμό των ανθρώπων ανάμεσα στα 30 και 44 είπε: «Είναι καλό που αυτές οι ηλικιακές ομάδες συμμετέχουν, αλλά μη βιαστούν να κάνουμε απότομα βήματα, σε αυτή τη φάση γιατί φοβάμαι παρατεταμένη επιπεδοποίηση σε υψηλούς αριθμούς».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, τόνισε πως «δεν υπάρχει αριθμός πέρα από τον οποίο χαλαρώνουμε γενικά. Για να χαλαρώσουμε γενικά, δηλαδή να μπούμε σε ένα είδος κανονικότητας σαν του 2019, θα πρέπει τα κρούσματα να είναι πάρα πολύ λίγα, και να ξέρουμε ότι έχουμε μια αρκετά μεγάλη προστασία στον πληθυσμό από τους εμβολιασμούς, δηλαδή να έχουμε και την ασπίδα και την πραγματοποίηση του αποτελέσματος αυτής της ασπίδας. Αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε. Και να πάμε κάτω από τα 1000 δεν σημαίνει ότι θα χαλαρώσουμε πάρα πολύ, απλώς έχουμε δυνατότητα να χαλαρώσουμε περισσότερο».

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας είπε: 

«Θα μπορούσαμε με να συζητάμε για ένα χώρο χωρίς μάσκες με εμβολιασμένους, γιατί τώρα πια ο εμβολιασμός έχει ανοίξει σχεδόν για όλες τις ηλικιακές ομάδες, σύντομα και για τους 20 – 30, επομένως το να δοθεί ένα κίνητρο, ρεαλιστικό όμως κίνητρο, η δυνατότητα να είναι όλοι οι εμβολιασμένοι σε κλειστό χώρο, είναι δώρο των εμβολίων, το να τους επιτρέψουμε να μην φοράνε μάσκα επειδή έχουν εμβολιαστεί και προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους το CDC στις ΗΠΑ έχει κάνει παρόμοιες συστάσεις».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top