0
Όλο και πιο κοντά βρίσκονται οι Αρχές στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. 

Τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης αδίστακτοι κακοποιοί εισέβαλλαν στο σπίτι μίας οικογένειας, έπνιξαν την 20χρονη μητέρα και σκότωσαν τον σκύλο.

Ο σύζυγος του θύματος αν και δεμένος σε καρέκλα κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια. Οι δράστες μάλιστα δε δίστασαν να στρέψουν το όπλο τους κατά του 11 μηνών βρέφους της οικογένειας. Το έγκλημα χαρακτηρίστηκε από τις Αρχές πρωτοφανούς αγριότητας για τα ελληνικά χρονικά.

Όπως φαίνεται η αστυνομία έχει αρχίσει να ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης.

Το πρωί της Κυριακής συνελήφθη στον Έβρο ένας Γεωργιανός που επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα με πλαστά στοιχεία. Εικάζεται ότι αυτός είναι ο κρίκος που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος που σόκαρε την ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Mega ο 36χρονος που συνελήφθη συμμετείχε (μαζί με άλλα τέσσερα άτομα) σε άγρια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού και της οικιακής τους βοηθού στις 7 Μαρτίου στο Πικέρμι. Το DNA του που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος οδήγησε στη σύλληψή του στον Έβρο.

Οι Αρχές θεωρούν πως είναι στρατολόγος ή πληροφοριοδότης ομάδας Γεωργιανών που τους τελευταίους μήνες είχαν κάνει κι άλλες ληστείες στη βορειοανατολική Αττική. Πρόκειται για ληστείες που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνη των Γλυκών Νερών και μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν τρεις λόγοι που ο Γεωργιανός που συνελήφθη στον Έβροα σχετίζεται με το έγκλημα στα Γλυκά Νεά. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου είναι ότι ο εν λόγω αλλοδαπός ήταν ένας από τους πέντε δράστες της ληστρικής επίθεσης, στις 7 Μαρτίου, σε κατοικία στο Πικέρμι, όπου έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι, αλλά και την οικιακή βοηθό τους, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να έχουν εντοπίσει ομοιότητες μεταξύ των δύο περιστατικών – σε Γλυκά Νερά και Πικέρμι.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Γεωργιανός έσπευσε να διαφύγει τα τελευταία 24ωρα από τη χώρα, παρά το γεγονός ότι εγκληματική ενέργεια στο Πικέρμι είχε σημειωθεί προ περίπου 70 ημερών. Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με την περιγραφή που είχε δώσει για έναν από τους δράστες και συγκεκριμένα του αποκαλούμενου «κοντού», ο σύζυγος της Κάρολαϊν.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο έλεγχος των κλήσεων πριν και μετά το στυγερό έγκλημα στην περιοχή των Γλυκών Νερών θα οδηγήσει στην εξιχνίασή του.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και τέταρτο άτομο. Πρόκειται για τον πληροφοριοδότη της συμμορίας αφού εκτιμάται ότι κάποιος ενημέρωσε την σπείρα για ύπαρξη μετρητών στη μεζονέτα και γι’ αυτό επέλεξαν να εισβάλουν όταν ήταν μέσα το ζευγάρι, έτσι ώστε να τους υποδείξει που έχουν κρύψει τα χρήματα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top