0
Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς Βερολίνο και Ουάσινγκτον τον πιέζουν να φέρει στη Βουλή τα μνημόνια με τα Σκόπια, τα οποία όμως απειλούν να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτο ρήγμα σε κυβέρνηση και κόμμα, κάτι που βέβαια ουδόλως ενδιαφέρει Γερμανούς και Αμερικανούς. 

Έτσι το Μαξίμου, επειδή με τις απειλές εδώ και μήνες δεν έχει καταφέρει τίποτα, για να φέρει τις απαραίτητες ψήφους έχει τάξει σε μία ντουζίνα (το λιγότερο) βουλευτές, υπουργική καρέκλα! 

Είναι χαρακτηριστικό πως άνθρωποι του πρωθυπουργού αλλά κάποιες φορές και ο ίδιος, όταν πρόκειται για πρωτοκλασάτα στελέχη, στην κυριολεξία παρακαλούν τους βουλευτές να ψηφίσουν τα μνημόνια, που προβλέπονται από τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις λένε χαρακτηριστικά: «Αν υπουργοποιήσουν όσους υπόσχονται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έχει περισσότερους υπουργούς από βουλευτές»! 

Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που σε 2 ή ακόμα και 3(!) βουλευτές διάφορα άτομα του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού τάσσουν την ίδια καρέκλα, με τους βουλευτές να γίνονται έξαλλοι όταν το συζητούν «συνωμοτικά» με τους συναδέλφους τους και μαθαίνουν πως σε όλους έχει γίνει ακριβώς η ίδια πρόταση! 

Επίσης υπάρχουν και διαρροές για επερχόμενο ανασχηματισμό μετά την ψήφιση των μνημονίων που ήδη λειτουργεί ανασταλτικά στην δημόσια διαφοροποίηση βουλευτών, τουλάχιστον όσο δεν έρχονται τα μνημόνια προς ψήφιση. Εκεί θα αναγκαστούν να επιλέξουν πλευρά. 

Επίσης διακινείται ότι ο πρωθυπουργός δεν θα δείξει καμία ανοχή σε απουσίες βουλευτών, ειδικά προερχόμενων από την Βόρεια Ελλάδα, την ημέρα ψήφισης. Ανοχή που την είχαν ζητήσει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό και βουλευτές της Αθήνας. Όποιος απουσιάσει η ακόμα χειρότερα, καταψηφίσει, αυτομάτως βγαίνει και εκτός ψηφοδελτίων! 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top