0
Εμβολιασμούς κάθε περίπου 6 μήνες ανακοίνωσαν οι «ειδικοί», καθώς σήμερα -και μετά την δήλωση του διευθύνων σύμβουλου της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ- «ανακάλυψαν» ότι χρειάζεται και τρίτη δόση του εμβολίου.

Έτσι, έστω και αργοπορημένα, επιβεβαιώνουν σχετικά ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία τα mRNA εμβόλια προσφέρουν ανοσία περίπου 6 μηνών, οι «ειδικοί» της κυβέρνησης εμφανίστηκαν σήμερα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες για να μας πουν πως όσοι εμβολιάστηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα πρέπει να εμβολιαστούν ξανά το φθινόπωρο. 

Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα μπουν σε έναν αέναο κύκλο συνεχόμενων εμβολιασμών, καθώς θα απαιτείται να εμβολιάζονται περίπου δύο φορές τον χρόνο. Και φυσικά όλο αυτό... ενώ τα ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών είναι ακόμα πάρα πολύ χαμηλά. 

Δηλώσεις που επιβεβαιώνουν την λάθος στρατηγική που ακολουθήθηκε με τους εμβολιασμούς, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μαζικούς εμβολιασμούς, με πειραματικά εμβόλια, το καλοκαίρι! Κάτι που πολλοί επιστήμονες έχουν τονίσει πως είναι μέγα σφάλμα.

Σήμερα η Ματίνα Παγώνη λοιπόν υποστήριξε πως «όπως φαίνεται θα πάμε σε τρίτη δόση εμβολίου και αυτό γιατί η κάλυψη που έχουμε, με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι από οκτώ έως δώδεκα μήνες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι για να καλυφθούν, μετά τους δώδεκα μήνες, πρέπει να πάμε και σε επόμενη δόση».

Ενώ δεν απάντησε για το πότε θα γίνει η 3η δόση λέγοντας πως «θα το δούμε σε ένα μήνα περίπου όταν θα δοθούν σαφείς οδηγίες από την Επιτροπή Εμβολιασμού. Σημασία έχει ότι αυτή την στιγμή έχουν μειωθεί τα κρούσματα και οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, έστω και με αργούς ρυθμούς».

Την τρίτη δόση την επιβεβαίωσε και ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος είπε πως θα είναι... «αναμνηστική». 

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου είναι προστατευμένοι σε συντριπτικό ποσοστό ενώ όσοι ξεκίνησαν το εμβολιασμό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα πρέπει να κάνουν αναμνηστική δόση το Φθινόπωρο και πρώτα οι ευάλωτες ομάδες.

Σημείωσε δε πως: «Εάν θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας, αυτή θα αφορά κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε γιατί δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είτε γιατί δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ειδικούς λόγους, είτε γιατί δεν προβλέπεται να εμβολιαστούν… κυρίως τα παιδιά». Υπογράμμισε δε πως ένας μεγαλύτερος λόγος για να μην υπάρξει τέταρτο κύμα και να μην έχει επιπτώσεις σε παιδιά είναι το να εμβολιαστούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι ενήλικες.

Όπως είπε όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η διάρκεια του εμβολίου θα διαρκεί ένα χρόνο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε εμβόλια κορωνοϊού για πολλά ακόμη χρόνια. Ο κ. Μόσιαλος τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατί θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα και θα πρέπει ο ο κόσμος να πειστεί να εμβολιαστεί.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top