0
Τρόμος έχει καταλάβει την τουρκική ηγεσία από την πιθανότητα αναγνώρισης και της ποντιακής γενοκτονίας μετά από την αρμενική, από τον Αμερικανό πρόεδρο Τ.Μπάιντεν, ο οποίος τόλμησε αυτό που δεν είχε κάνει κανείς πριν από αυτόν.    

Το ζήτημα αυτό αναφέρει ο “πατέρας” του σχεδίου “Γαλάζια Πατρίδα” ,Τούρκος Αντιναύαρχος ε.α. Cihat Yaycı.

"Σύντομα θα μιλάμε για την Γενοκτονία του Πόντου. Θα κατατεθούν αγωγές αποζημίωσης στο κεφάλι μας. Περιμένετε την 19 Μαΐου και θα δούμε. Αυτός δεν είναι μια απλή πολιτική κίνηση. αλλά αφορά μια ολόκληρη διαδικασία στοχοποίησης της Τουρκίας", δήλωσε έντρομος ο Cihat Yaycı.

“Προσοχή στις 19 Μαΐου! Θα εκδοθεί μια ομιλία για αναγνώριση της γενοκτονίας του Πόντου και θα κατατεθούν αγωγές αποζημίωσης εναντίον του τουρκικού κράτους. Η χρήση της φράσης "Γενοκτονία των Αρμενίων" από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο μήνυμά του στις 24 Απριλίου αντιμετωπίστηκε με μεγάλη αντίδραση στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι "θα μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί στη συνάντηση του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο. Ίσως χρειαστεί να λάβουμε ανεπιθύμητα μέτρα. Φαίνεται να ξεκινά μια νέα προβληματική περίοδο”, συνέχισε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής του Πανεπιστημίου Bahçeşehir για θέματα ναυτικής πολιτικής και στρατηγικής Cihat Yaycı, ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή “ Everything on the Agenda” όπου και μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με την γενοκτονία των Αρμενίων, η αναγνώριση της οποία έχει σημάνει συναγερμό στην Τουρκία.

Ο Yaycı εξήγησε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να αναμένει να βγουν "κουνέλια από το καπέλο" του Τ.Μπάιντεν.

Συνοπτικά, ο Τούρκος Ναύαρχος ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με τους Αρμένιους και δήλωσε: «Θα δείτε ότι σύντομα θα ζητήσουν να αναγνωριστεί η γενοκτονία του Πόντου. Θα μας κρατήσουν απασχολημένους με αυτήν την κίνηση. Περιμένετε στις 19 Μαΐου και ίσως δούμε και αγωγές αποζημίωσης κατά της Τουρκίας. Πιστεύω ότι η εκστρατεία για αυτόν τον σκοπό από τους Έλληνες θα ξεκινήσει στις 19 Μαΐου”.

Ο ίδιος μίλησε και για το φιάσκο της ανεπίσημης διάσκεψης της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον Yaycı, η Τουρκία βρίσκεται κάτω υπό πολύ σοβαρή πίεση σε αυτό το ζήτημα, και η Άγκυρα πρέπει να  διαχειριστεί προσεκτικά ολόκληρη τη διαδικασία.

Όσο για τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών, ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να διακηρύξει στην Ελλάδα ότι παραβιάστηκαν οι όροι της συνθήκης της Λωζάννης.

“Πρέπει να ενημερώσουμε επίσημα την ελληνική κυβέρνηση για αυτό, τα Ηνωμένα Έθνη και τα συμμετέχοντα κράτη που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία των Παρισίων (1947). Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να εξηγήσουμε την όλη διαδικασία στο ΝΑΤΟ, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα όργανα του διεθνούς δικαίου και σε άλλους οργανισμούς”, τόνισε ο Τούρκος Αντιναύαρχος ε.α.

Η Τουρκία θα επιδιώξει να “χτυπήσει” την Ελλάδα όπου της δοθεί η παραμικρή δυνατότητα για αυτό και η χώρα μας οφείλει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

Η  Άγκυρα όμως ξεχνά σκόπιμα ότι αυτή πρώτα παραβιάζει της συνθήκη της Λωζάννης απαιτώντας την αναφορά ως “τουρκικής” της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη, ενώ υλοποίησε  400 υπερτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, δείχνοντας σαφώς επεκτατικές διαθέσεις.

Επίσης στα τουρκικά παράλια έχουν μεταφερθεί συστοιχίες πυραύλων, ενώ  ταχυκίνητες μονάδες επίλεκτων δυνάμεων μαζί με δεκάδες αποβατικά υλοποιούν ασκήσεις προσωμείωσης επίθεσης σε ελληνικά νησιά.

Όσο για την γενοκτονία των Ποντίων Ελλήνων, τονίζεται ότι τα διαχρονικά εγκλήματα των Τούρκων θα είναι το επίσημο κατηγορητήριο της ανθρωπότητας προς την Άγκυρα σήμερα εν έτει 2021, ενώ οι Τούρκοι συνεχίζουν  να διαπράττει τα ίδια σε Σύριους, Κούρδους και Λίβυους πολίτες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top