0
ΟΟργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Αμυντικής των Ηνωμένων Πολιτειών ερευνά τη δημιουργία μιας υποδόριας συσκευής που θα μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς το ανθρώπινο σώμα για σημάδια του ιού.

Ο Matt Hepburn , ερευνητής που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες και απόστρατος συνταγματάρχης που εργάζεται στο Πεντάγωνο, την έδρα του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται στο Arlington County της Βιρτζίνια, αποκάλυψε ότι η κυβερνητική υπηρεσία βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός βιοαισθητήρα που θα επέτρεπε στον ιό SARS-CoV-2 να ανιχνευθεί όταν αυτό εγχυθεί στο δέρμα των ανθρώπων.

"Μπαίνει κάτω από το δέρμα και αυτό σας λέει ότι υπάρχουν χημικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα και αυτό το σήμα σημαίνει ότι αύριο θα έχετε συμπτώματα», εξήγησε, σε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «60 λεπτά» του CBS .

«Είναι σαν ένα φως κινητήρα ελέγχου », πρόσθεσε ο Hepburn, σημειώνοντας ότι όσοι έχουν τον βιοαισθητήρα «θα λάβουν το σήμα, στη συνέχεια θα το δοκιμάσουν επί τόπου», πρόσθεσε ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Duke.

" Μπορούμε να έχουμε αυτές τις πληροφορίες σε τρία έως πέντε λεπτά ", συνέχισε ο Hepburn.

Ο αισθητήρας έχει δύο μέρη. Το ένα είναι ένα “καλώδιο” υδρογέλης 3 mm, ένα υλικό του οποίου το δίκτυο πολυμερών αλυσίδων χρησιμοποιείται σε ορισμένους φακούς επαφής και άλλα εμφυτεύματα. Τοποθετημένο κάτω από το δέρμα με μια σύριγγα, το νήμα περιλαμβάνει ένα ειδικά σχεδιασμένο μόριο που στέλνει ένα σήμα έξω από το σώμα όταν το σώμα αρχίζει να καταπολεμά μια μόλυνση. Το άλλο μέρος είναι ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα συνδεδεμένο με το δέρμα. Στέλνει φως μέσω του δέρματος, το οποίο ανιχνεύει το σήμα φθορισμού και παράγει ένα άλλο σήμα που ο χρήστης μπορεί να στείλει σε γιατρό, ιστότοπο κ.λπ. Είναι σαν ένα εργαστήριο αίματος στο δέρμα που μπορεί να ανιχνεύσει την ανταπόκριση του σώματος σε ασθένειες πριν παρουσιαστούν άλλα συμπτώματα, όπως βήχας .

Ο Hepburn διερευνά τα βασικά δομικά στοιχεία που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των απειλών μιας πανδημίας, αφότου αποσύρθηκε μετά από 23 χρόνια υπηρεσίας στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών ως παθολόγος για μολυσματικές ασθένειες, και τώρα ο Matt Hepburn ηγείται επί του παρόντος μιας προσπάθειας για το Υπουργείο Άμυνας που ονομάζεται «Ενεργοποίηση τεχνολογιών» , η οποία αναπτύσσει γρήγορα νέα εμβόλια και θεραπείες για μελλοντικές προκλήσεις αυτού του ταχέως διαδεδομένου αιτήματος ασθένειας.

Ο επιστήμονας επεσήμανε επίσης ότι η Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) έχει αναπτύξει ένα φίλτρο για την εξάλειψη του ιού από το αίμα μέσω μιας μηχανής αιμοκάθαρσης και ότι το FDA το έχει εγκρίνει και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε 300 ασθενείς .

Η έκθεση έδειξε επίσης πώς το Πεντάγωνο έχει εκατοντάδες δείγματα ιστών από στρατιώτες που έχουν μολυνθεί σε όλο τον κόσμο , συμπεριλαμβανομένης της ισπανικής γρίπης του 1918 που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ένας άλλος ερευνητής του Πενταγώνου, ο Δρ Kayvon Modjarrad , διευθυντής της ομάδας των αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών του Ινστιτούτου Έρευνας Στρατού του Walter Reed σημείωσε επίσης ότι ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει ένα εμβόλιο ενός μεγέθους για το COVID και σχολίασε: "Αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία, είναι επιστημονικό γεγονός » .

"Έχουμε τα εργαλεία, έχουμε την τεχνολογία, για να τα κάνουμε όλα αυτά τώρα", είπε, εξηγώντας ότι ο στόχος είναι να εμβολιαστούν οι άνθρωποι από δυνητικά θανατηφόρους ιούς που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη .

"Θα προστατευθούμε από ιούς δολοφόνων που δεν έχουμε δει ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε", δήλωσε ο Modjarrad.

 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top