0
Κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του σε Λέσβο και Χίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δοκίμασε μαζί με ΟΥΚάδες το νέο σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων.

Το «άγνωστο» παρασκήνιο της περιοδείας του Αρχηγού με το νέο σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων. Ο Στρατηγός Φλώρος πραγματοποίησε το ταξίδι του από την Αθήνα προς τα ελληνικά νησιά με ταχύπλοο των Ειδικών Δυνάμεων και όχι με ελικόπτερο όπως συνηθίζεται.

Πρόκειται για το Viking Norsafe Munin S1200 το οποίο δοκιμάζεται από τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Φέρει τρεις μηχανές απόδοσης 400 ίππων εκάστη και αναπτύσσει ταχύτητες άνω των 65 μέτρων.


Το μήκους 12 μέτρων σκάφος μπορεί να μεταφέρει συνολικά 17 άτομα με τον εξοπλισμό τους, ενώ δύναται να μεταφερθεί και από αέρος με ελικόπτερο, μέσω των ειδικών άγκιστρων που φέρει.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ:Τα Viking έρχονται για να αντικαταστήσουν τα Magna 960, που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι Ειδικές Δυνάμεις αμφίβιων επιχειρήσεων. Για να γίνει αντιληπτή η αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, το Magna ήταν μήκους 9,6 μέτρων, και μετέφερε 12 άτομα με ταχύτητες έως 46 κόμβους. Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων θα προμηθευτεί συνολικά 41 Viking.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top