0
Υποχρεωτικά θα είναι τα self test για τους μαθητές του Λυκείου, που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις τάξεις, καθώς τα αποτελέσματα θα αναγράφονται σε υγειονομικό διαβατήριο το οποίο θα δείχνουν πριν την είσοδο στις τάξεις από 12 Απριλίου οπότε λειτουργούν και πάλι τα Λύκεια.

Όπως έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην περίπτωση που το self-test είναι αρνητικό:

  • Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
  • Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Θετικό self test

Στην περίπτωση που το self-test είναι θετικό:

Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Τι γίνεται μετά το rapid test

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Στην περίπτωση που το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, ήδη έχει αποσταλεί στα φαρμακεία και δοθεί στη δημοσιότητα επεξηγηματικό υλικό καθώς και σχετικό βίντεο για κατατοπιστική ενημέρωση όλων.

Ερωτήματα δημιουργούνται αν η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική και με τα εμβόλια θέλοντας να αναγκάσει εκατομμύρια ανήλικους μαθητές να εμβολιαστούν, ακόμα και με το πιθανώς επικίνδυνο εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο η μία μετά τις άλλες οι χώρες το απαγορεύουν για τις μικρές ηλικίες. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top