0
Βαθύ παρασκήνιο με στόχο, να προστατευθούν πολιτικά πρόσωπα κρύβεται πίσω από την αιφνίδια επιλογή της κυβέρνησης να περάσει τροπολογία με την οποία παρέχεται ασυλία και επιβάλλεται σιωπή σε όλα τα μέλη των τριών επιστημονικών επιτροπών συμπεριλαμβανομένων και των κυβερνητικών στελεχών.

Η κυβέρνηση και τα φίλα προσκείμενα σε αυτήν ΜΜΕ, εντέχνως προβάλουν αποκλειστικά και μόνο ότι η ασυλία παρέχεται για την προστασία των επιστημόνων, χωρίς να γίνεται κουβέντα για ποιο λόγο παρέχεται η ίδια προστασία και σε πολιτικά πρόσωπα.


Τα κυβερνητικά στελέχη που προστατεύονται με αυτή την τροπολογία είναι οι:

  • Παναγιώτης Πρεζεράκος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19
  • Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας
  • Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ
  • Δημήτρης Φιλίππου, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).
  • Νίκος Παπαευσταθίου, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).
Για τα στελέχη αυτά η τροπολογία προβλέπει «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο λειτουργίας» των επιτροπών.


Το μέγα πρόβλημα είναι ότι με αυτή την πρόβλεψη δεν μπορούν να ελεγχθούν πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην επιτροπή ενώ τους επιβάλλεται καθεστώς προστασίας και μέσω της απαγόρευσης να κληθούν να εξεταστούν ή να παρέχουν εξηγήσεις για αποφάσεις που πήραν για τη διαχείριση της πανδημίας.

Το παιγνίδι της αποσιώπησης της προστασίας των πολιτικών προσώπων έπαιξε και η κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία υποστήριξε ότι η τροπολογία προβλέπει την προστασία των λοιμωξιολόγων χωρίς να πει καμιά κουβέντα για την προστασία των κυβερνητικών στελεχών.

Το πόσο υποκριτική είναι η πρόβλεψη ασυλίας των μελών των τριών επιστημονικών επιτροπών αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι αν και υπάρχει αίτημα εδώ και ένα χρόνο για την πρόνοια ασυλίας των γιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, δήλωσε ότι αποποιείται των προνομίων του μέχρι να προστατευτεί όπως χαρακτηριστικά είπε και ο τελευταίος γιατρός και νοσηλευτής στα δημόσια νοσοκομεία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top