0
Από προχθές που τέθηκε σε ψηφοφορία το θέμα με την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, οι εξελίξεις διαδέχονται η μία μετά την άλλη. 

Χθες το πρωί ανακοινώθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λίγο αργότερα έγινε γνωστό οτι συνελήφθη και πλέον η προσοχή όλων έχει πέσει στην προσπάθειά που γίνεται για την έκδοσή του στην χώρα μας.


Για αυτό όμως, ενδεχομένως να χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα για να την δούμε να γίνεται, καθώς ο Ευρωβουλευτής που έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, δεδομένα θα προσπαθήσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, εκμεταλλευόμενος κάθε... παραθυράκι που του δίνει ο νόμος.


Ένα από αυτά είναι το δικαίωμα να προσβάλει την απόφαση, με αποτέλεσμα το... μπαλάκι να πηγαίνει πλέον στις βελγικής δικαστικές αρχές που θα κληθούν να αποφασίσουν αν οι καταδικαστικές αποφάσεις που έχει για την Ελλάδα, αφορούν παραπτώματα που υπάρχουν και στην νομοθεσία της χώρας τους. 

Επίσης, στην εξίσωση θα μπει και το αν είναι ύποπτος φυγής.

Αυτή η διαδικασία όμως, θέλει χρόνο. Πόσω; Ενδεχομένως ακόμα και δύο μήνες, κάτι που σημαίνει οτι ο Γιάννης Λαγός μπορεί να έρθει με χειροπέδες στην χώρα μας το καλοκαίρι.

Αν πάντως κάνει την έκπληξη, και δεν προσβάλει την απόφαση, τότε ενδεχομένως να τον δούμε να φτάνει στην Ελλάδα, ακόμα και πριν την Ανάσταση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top