0
Πολύ σημαντική συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη κ.Τζέφρι Πάιατ είχε σήμερα ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Πάιατ καθώς επίσης και τον Διοικητή Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη Στρατηγό Τζέφρι Λι Χάριγκιαν, όπου και συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αλλά και η στρατηγική σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έγραψε στο Twitter ότι: «Δέχθηκα στο γραφείο μου τον Διοικητή Συμμαχικών και Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική Στρατηγό @GeneralJeffrey3, στην οποία παρευρέθηκε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ, @USAmbPyatt. Μιλήσαμε για τη στρατηγική σχέση, την #MDCA και τις προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με την ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας MDCA, συζητήθηκαν:

  • η επέκταση της αμερικανικής ναυτικής βάσης στη Σούδα με σκοπό την κατασκευή νέων υποδομών που θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα για την κατασκευή δεύτερου ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού στην Κρήτη.
  • Η προοπτική δημιουργίας ναυτικής βάσης στον Βόλο προκειμένου να έχει άμεση πρόσβαση η 32η ταξιαρχία πεζοναυτών.
  • το ενδεχόμενο κατασκευής ναυπηγείου στην Καβάλα.
  • και οι επιπλέον στρατιωτικές διευκολύνσεις στις αμερικανικές δυνάμεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top