0
Δόθηκε το «πράσινο φως» από το ΚΥΣΕΑ στη νέα Δομή Δυνάμεων η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει τη σύσταση αυτόνομης Διακλαδικής Διοίκηση Ειδικού Πολέμου.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΑ, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δόθηκε το πράσινο φως στην εισήγηση του ΓΕΕΘΑ για αυτοδιοίκητες Ειδικές Δυνάμεις προκειμένου να είναι πιο ευέλικτες και ακόμη περισσότερο αποτελεσματικές.

Η νέα Διοίκηση θα υπάγεται απευθείας στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και θα λειτουργεί ως ενιαίο ξεχωριστό σώμα έχοντας στη διάθεσή της όλα τα μέσα και το προσωπικό που απαιτείται. Θα διαθέτει δηλαδή μοίρες αμφίβιων καταδρομών, μονάδες καταδρομών και ελικόπτερα.

Στις προτάσεις του ΓΕΕΘΑ για τη νέα Δομή Δυνάμεων που συζητήθηκαν στο ΚΥΣΕΑ, περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του ναυστάθμου Κρήτης ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ικανό αριθμό πλοίων που θα επιχειρούν έγκαιρα ενδεχόμενες προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Με άλλα λόγια το Πολεμικό Ναυτικό, πέραν του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας να αποκτήσει ένα δεύτερο κέντρο διοίκησης του Στόλου του.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, η πρόταση για αναβάθμιση της Σούδας δεν έλαβε έγκριση από τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, καθώς εκρίθη ότι απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία για την υλοποίησή της.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top