0
Έχει εγκριθεί «η προμήθεια μέχρι 1.200 τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων αναγνώρισης Μ-1117 μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις υπάρχουσες υπηρεσιακές απαιτήσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού».

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, με θέμα «Απόκτηση επιπλέον οχημάτων Μ-1117 για τον Ελληνικό Στρατό».

Σχετικά με την άφιξη των Μ-1117 στην Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως «δεν δύναται να καθορισθεί επακριβώς την παρούσα χρονική περίοδο, όμως εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί εντός του 2021».

Υπενθυμίζεται πως στις 21/4/2021, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για το ίδιο θέμα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε αναφέρει πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προμήθεια μέχρι 1200 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ-1117 από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού, με την αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ να προετοιμάζεται να μεταβεί στη Γερμανία στο προσεχές διάστημα για να επιθεωρήσει τα εκεί ευρισκόμενα οχήματα.

Η επίσκεψη της επιτροπής δεν έχει πραγματοποιηθεί ήδη, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top