0
Ένα νέο οφθαλμικό τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού, με αξιόπιστα αποτελέσματα της τάξης του 95% και μάλιστα μέσα σε τρία λεπτά αναπτύσσει γερμανική εταιρεία.

Η Semic RF, με έδρα το Μόναχο, σε συνεργασία με συνεργάτες στις ΗΠΑ έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή ανίχνευσης που όταν λάβει την έγκριση των κανονιστικών αρχών θα αρχίσει να διατίθεται από τα τέλη του μηνός, σύμφωνα με τον διευθυντή της γερμανικής εταιρίας, Βόλγφκανγκ Γκρούμπερ.

Συγκεκριμένα, το τεστ της Semic RF χρησιμοποιεί φωτογραφία του οφθαλμού που μπορεί να έχει πάρει κανείς μέσω κινητού τηλεφώνου, και εντοπίζει τον κορονοϊό μέσω μια πληροφορία συμπτώματος που ονομάζεται «ροζ οφθαλμός».

«Κατορθώσαμε να απομονώσουμε την Covid-19 από πάνω από δύο εκατομμύρια αποχρώσεις του ροζ», δήλωσε ο κ. Γκρούμπερ στο πρακτορείο Reuters.

Η εφαρμογή έχει ήδη δοκιμαστεί σε πάνω από 70.000 άτομα, και έχει ποσοστό επιτυχίας στο 95%.

Είναι σε θέση να επεξεργαστεί έως και 1 εκατομμύριο απεικονίσεις το δευτερόλεπτο, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης των δυνατοτήτων της.

Αυτό αναμένεται να επιτρέψει την επιστροφή θεατών σε εκδηλώσεις με πολύ κόσμο, όπως αθλητικής ή μουσικές εκδηλώσεις.

«Παίρνεις την εφαρμογή, φωτογραφίζεις και τα δυο σου μάτια, στέλνεις την εικόνα για έλεγχο και λαμβάνεις το αποτέλεσμα αποθηκευμένο σε κωδικό QR για να μπορείς να επιδεικνύεις όπου χρειαστεί», εξήγησε ο κ. Γκρούμπερ.

Σε αρχικό στάδιο η εφαρμογή απευθύνεται σε εταιρείες και εμπορικούς χρήστες, προς 480 ευρώ τον μήνα, αλλά αργότερα σχεδιάζεται να επεκταθεί και για ατομική χρήση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top