0
Βράζουν» με τη ΓΔΑΕΕ μετά την απώλεια πάνω από 50 τεθωρακισμένων Μ1117, που αποτελούσαν δωρεά από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ο enikos.gr, βαρύ είναι το κλίμα για την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), αναφορικά με το θέμα των Μ1117.

Στην κυβέρνηση, αλλά και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού «βράζουν» με τις αναιτιολόγητες καθυστερήσεις από την ΓΔΑΕΕ για την προμήθεια των συνολικά 1.200 θωρακισμένων Μ1117, δωρεάν από τα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Νοέμβριο το αρμόδιο κλιμάκιο του ΓΕΣ περίμενε να πάρει το πολυπόθητο έγγραφο από την ΓΔΑΕΕ που θα άναβε το «πράσινο φως» για να μεταβεί στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. Εκει όπου εδρεύει η Ευρωπαϊκή Δύναμη των ΗΠΑ και υπήρχαν διαθέσιμα 80 Μ1117 σε άριστη κατάσταση.

Τελικά, η ΓΔΑΕΕ έστειλε το σχετικό έγγραφο μόλις πριν από λίγες ημέρες. Το ΓΕΣ κινήθηκε ταχύτατα. Έστειλε το κλιμάκιο στην Γερμανία όμως ήταν… αργά, αφού έχουν απομείνει λιγότερα από 30 οχήματα διαθέσιμα!

Όπως πληροφορούμαστε για το θέμα έχει ενημερωθεί σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση, που δεν μπορεί να κρύψει την δυσφορία της από την εξέλιξη του προγράμματος. Τα Μ1117 είναι προγραμματισμένο να ενισχύσουν τα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top