0
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν αστυνομικοί με αφορμή τα γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τα περιστατικά αστυνομικής βίας, αλλά και οι χαρακτηρισμοί που έχουν ακουστεί για μέλη της ΕΛ.ΑΣ. είχαν σαν συνέπεια να υπάρξει πολιτική σύγκρουση τις τελευταίες μέρες.

Αυτό είχε σαν συνέπεια την αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι το πρωί της Τετάρτης (17/3) πραγματοποίησαν συγκέντρρωση διαμαρτυρίας έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, κρατώντας ένα πανό 20 περίπου μέτρων, για το πως θέλουν οι ίδιοι την αστυνομία αλλά και το πως δεν πρέπει να είναι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης μιλώντας στο Mega για την εν λόγω κινητοποίηση ανέφερε τα εξής: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε μια αστυνομία δίπλα στον πολίτη και όχι μια αστυνομία που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν και να ρίχνεται στην πυρά για την επίλυση κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή ζούμε μια στοχοποίηση τρομερή, με καθημερινές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη στις αστυνομικές υπηρεσίες. Φτάσαμε στο σημείο να μπαίνουν γκαζάκια στα σπίτια των αστυνομικών»

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δε θα σταματήσει η στοχοποίηση αν εκλεγμένοι βουλευτές από το βήμα της Βουλής μας αποκαλούν φασιστοειδή, και ασκέρι εγκληματιών. Θα πρέπει όλοι να αποφασίσουν ποια αστυνομία θέλουν. Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Προχωρήσαμε και σε προτάσεις. Στις 19/12/19 καταθέσαμε πρόταση για κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος, ώστε να ελέγχονται και οι αστυνομικοί και να υπάρχει καταγεγραμμένο όλο το περιστατικό. Εδώ και δεκαετίες, ακραίες μειοψηφίες πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, και δυστυχώς η δράση τους συνεχίζεται»

Δείτε το βίντεο ακολουθεί: 


 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top