0
Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην Τουρκια, στην επαρχία Μπινγκιόλ, στην Ανατολία. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, 9 άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για ελικόπτερο AS532 Cougar, που απογειώθηκε από την Μπινγκιόλ στη 1:55 μ.μ. και συνετρίβη στη διαδρομή προς την περιοχή Τατβάν στην πόλη Μπιτλίς, στην ανατολική Τουρκία.
Αμέσως υπήρξε έντονη κινητοποίηση ενώ στο σημείο βρίσκονται σωστικά συνεργεία και ασθενοφόρα. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται στα τουρκικά ΜΜΕ μεταξύ των νεκρών ήταν και ο στρατηγός Οσμάν Ερμπάς-διοικητής του 8ου Σ.Σ με έδρα το Ελαζιγκ ενώ τουρκικές αναφορές μιλάνε πλέον για 10 νεκρούς καθώς αναφέρεται ότι κατέληξε ακόμα ένας νεκρός.

Ο Ερμπάς ήταν παλαιότερα επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ο Κούρδος δημοσιογράφος Ντριούς αναφέρει πως πιθανόν να πρόκειται για κατάρριψη από μια κουρδική ομάδα ανταρτών ονόματι “Σερχάντ”.

Στην περιοχή του ατυχήματος έσπευσαν ο επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με τον  αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ και τον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων στρατηγό Ουμίτ Ντουντάρ.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρεται ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε σήμερα στις 13.35 για να πάει από την Μπιγκόλ στο Τατβάν.

Ενώ αναφέρθηκε ότι η επικοινωνία με το ελικόπτερο που ανήκε στην Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων διακόπηκε στις 14.25. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, με ένα μεταγωγικό CN-235 και ένα ελικόπτερο.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top