0
Στην τροχαία Αθηνών καταθέτει ο οδηγός ταξί που υπήρξε ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας του μοιραίου τροχαίου έξω από την Βουλή.

Το υλικό από τις κάμερες της Βουλής έχει παραδοθεί στις ανακριτικές Αρχές και έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία που συντάσσεται για το τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 23χρονος μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στην τροχαία Αθηνών καταθέτει και ο βασικός μάρτυρας του δυστυχήματος, ο οδηγός του ταξί, ο οποίος παρότι είχε ανάψει πράσινο, σταμάτησε προκειμένου το υπηρεσιακό όχημα της κ. Μπακογιάννη να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή, με αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής που κινούνταν στη δεξιά λωρίδα στο ρεύμα ανόδου, μη έχοντας ορατότητα, να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από την ανάλυση του οπτικού υλικού προκύπτει ότι ο διανομέας δεν είχε σαφή εικόνα, καθώς έφτασε στο σημείο μετά τη σύγκρουση.

Ευθύνες στους άνδρες της φρουράς του Κοινοβουλίου βλέπει το ΜέΡΑ25 και με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητά ενημέρωση από τον κ. Τασούλα.

Κοινοβουλευτικές πηγές πάντως σημειώνουν ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε γίνει αίτημα στην τροχαία για μόνιμο τροχονόμο στην είσοδο της Βουλής από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ δυο φορές, το 2012 και το 2014, η περιφέρεια είχε απορρίψει το αίτημα να τοποθετηθεί φανάρι με την αιτιολογία ότι θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη συμφόρηση.

ΕΔΕ για τον τροχονόμο

Ένορκη διοικητική εξέταση για τη συμπεριφορά του τροχονόμου στο δυστύχημα έξω από τη Βουλή διέταξε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπεριφορά του τροχονόμου μετά το τροχαίο εγείρει ερωτήματα εξού και η ΕΔΕ εις βάρος του.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top