0
Πρεμιέρα σήμερα για τα νέα αυστηρότερα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.

«Θα μπορούμε να μετράμε αντίστροφα από τη στιγμή που θα βεβαιωθούμε ότι τα μέτρα είναι αποτελεσματικά», ανέφερε στην εκπομπή "LIVE NEWS" ο κ. Παρασκευής ερωτηθείς αν είναι ρεαλιστικό να μιλάμε για άρση του lockdown στις 16 Μαρτίου.

«Πολλές περιφερειακές ενότητες ανά την επικράτεια μπήκαν σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου είτε στο κόκκινο, είτε στο βαθύ κόκκινο. Στην Αττική βέβαια δεν έχουμε δει σημαντική βελτίωση. Αν τα μέτρα αυτά είναι αποτελεσματικά μπορούμε να πούμε ότι από τις 15 –16 Mαρτίου και μετά, η κατάσταση θα βελτιωθεί, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο, εξαρτάται από τη στάση όλων μας και τα μέτρα θα είναι αποτελεσματικά», τόνισε. 

«Σίγουρα η πίεση στο σύστημα υγείας για τουλάχιστον 15 μέρες θα είναι αυξημένη και ακόμα και αν δούμε την σταθεροποίηση ή τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Η πίεση θα συνεχίζει να υφίσταται. Το ευχάριστο είναι ότι ο ρυθμός που αυξάνεται την πίεση δεν είναι ίδιος όπως συνέβαινε στο δεύτερο κύμα», πρόσθεσε αναφορικά στην πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τα μεταλλαγμένα στελέχη πραγματικά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στο τρίτο κύμα, όπως υπογράμμισε ο καθηγητής.

«Αν δεν είχαμε τα μεταλλαγμένα στελέχη ενδεχομένως να μην είχαμε αυτήν την έξαρση που παρατηρήθηκε το 2021. Θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να είμαστε σε αυτά το καθεστώς του ήπιου απαγορευτικού για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες», σημείωσε.

Ερωτηθείς τέλος για το αν το παρόν είναι το τελευταίο lockdown, ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι η τελευταία φορά «δεδομένο όμως ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί αυξάνονται».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top