0
Δύο ακόμα χρόνια απαγορεύσεις, περιορισμούς στις ατομικές-πολιτικές ελευθερίες των πολιτών και lockdown, μέχρι να «νικηθεί» ο κορωνοϊός «βλέπει» ο ιδιοκτήτης της Microsoft και ιδιοκτήτης πολλών μεριδίων σε φαρμακευτικές εταιρείες, που κατασκευάζουν εμβόλια, Μπιλ Γκέιτς. 

Και προσπαθεί να στοιχειοθετήσει τα δύο ακόμα χρόνια λέγοντας ότι δεν κάνουμε ότι πρέπει για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Συγκεκριμένα οι κυβερνήσεις φροντίζουν μόνο για τους πληθυσμούς τους (!) και δεν αγοράζουν περισσότερα εμβόλια για τους πληθυσμούς των μη αναπτυγμένων χωρών (σσ προφανώς για να αυξήσουν και τους τζίρους των εταιρειών τους Μπιλ Γκέιτς). 


Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε συγκεκριμένα ότι «δεν κάνουμε αρκετά για να τερματίσουμε την πανδημία παγκοσμίως». 

Ενώ μιλώντας στο CNN χαρακτήρισε την ταχεία ανάπτυξη εμβολίων «θαύμα» που θα μπορεί να βοηθήσει τους Αμερικανούς να επιστρέψουν σε έναν «σχεδόν φυσιολογικό» τρόπο ζωής από το φθινόπωρο.

Προειδοποίησε όμως ότι οι πολιτικοί παγκοσμίως δεν κάνουν αρκετά για να διασφαλίσουν την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα πριν από το τέλος του 2022. Το φθινόπωρο θα πρέπει οι Αμερικανοί να επιστρέψουν σε κάποιου είδους κανονικότητα, με «σχεδόν όλους τους μαθητές να γυρίζουν και πάλι στις τάξεις», τα εστιατόρια να ανοίγουν με συγκεκριμένο επίπεδο πληρότητας και να αρχίζουν και πάλι οι αθλητικές εκδηλώσεις.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν κάνουμε αρκετά για να τερματίσουμε την πανδημία παγκοσμίως», προειδοποίησε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια μέχρι τώρα «πηγαίνουν μόνο σε πλούσιες χώρες», γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο να αναπτυχθούν μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού στο εξωτερικό και εμφανιστούν ξανά στην Αμερική.

Αυτός ο κίνδυνος -σε συνδυασμό με ένα ενδεχόμενο κύμα επαναμολύνσεων- σημαίνει ότι η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα «θα μπορούσε να απαιτήσει όλο το 2022 εκτός αν κάνουμε καλύτερη δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top