0
Ο Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα απολαμβάνει τεράστιας 24ωρης αστυνομικής συνοδείας (9 περιπολικών και 14 αστυνομικών) και κυκλοφορεί με υπηρεσιακό τζιπ BMW εξαπέλυσε ένα μπαράζ μηνύσεων με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η αστυνομία να αναζητεί 20 συνδικαλιστές αστυνομικούς, τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη αλλά και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ... Παύλο Πολάκη. 

Όλα ξεκίνησαν χθες όταν φωτορεπόρτερ του Documento φωτογράφισε τον Μένιο Φουρθιώτη και την αστυνομική του συνοδεία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά από εντολή του παρουσιαστή και πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα ο παρουσιαστής κυκλοφορούσε με ένα πολυτελές θωρακισμένο υπηρεσιακό τζιπ BMW X5 της ΕΛ.ΑΣ., που επέλεξε ο ίδιος και πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. 

Μάλιστα ένας από τους λόγους που επικαλείται για την ογκώδη προστασία του είναι πως κινδυνεύει από τη... 17 Νοέμβρη. 


Σήμερα, ο Μένιος Φουρθιώτης μήνυσε σχεδόν 20 αστυνομικούς της Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι αποκάλυψαν επίσημα έγγραφα για την ισχυρή αστυνομική δύναμη και το θωρακισμένο όχημα που έχει τεθεί στη διάθεσή του. Όσο για την μήνυση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή αφορά τους σχολιασμούς του στα social media για το πρόσωπο του. 

Σύμφωνα με τον Μένιο Φουρθιώτη, έχουν διαπραχθεί σε βάρος του τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ μάλιστα ζητά τη σύλληψη του βουλευτή, ο οποίος σήμερα υποστηρίζει πως ο κ.Φουρθιώτης την ώρα που οι πολίτες πεινούν πήρε 240.000 ευρώ ως «πληγέντας» από την πανδημία, δημιουργώντας κι άλλα ερωτήματα για τη σχέση του με το Μαξίμου. 

Η μήνυση στους αστυνομικούς έγινε για τη χθεσινή τους δήλωση εναντίον της παροχής προστασίας στον παρουσιαστή από την ΕΛ.ΑΣ. 

Ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του δήλωσε πως, ο Μένιος Φουρθιώτης ζήτησε και προανακριτική για τον βουλευτή: «Μόλις με ενημέρωσαν πως ο Φουρθιωτης (ο μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου παιδιά, ο μαϊντανός του τηλεοπτικού σκουπιδότοπου παιδιά) ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ για την αποκάλυψη του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ γεγονότος της φύλαξης του από 14 αστυνομικούς και της ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ από την αστυνομία, ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για τις μετακινήσεις του, που διάλεξε ο ίδιος!!!!! Ζητάει μάλιστα αυτόφωρη σύλληψη και προανακριτική για μενα» έγραψε ο Παύλος Πολάκης.

Σε νέα ανάρτηση πριν από λίγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ο Μένιος Φουρθιώτης έχει πάρει 240.000 ευρώ ως «πληγέντας» από την πανδημία, κάτι που δημιουργεί επιπλέον ερωτήματα για τις σχέσεις του με το Μαξίμου.

Όσο για την ΕΛ.ΑΣ., η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε σε μόλις 1,5 χρόνο να την μετατρέψει από αστυνομία ευρωπαϊκού κράτους σε αστυνομία «μπανανίας» που βρίσκεται απέναντι στην κοινωνία και υπάρχει μόνο για να προστατεύει τους λίγους, πλούσιους και δικτυωμένους.

 

Η ανακοίνωσή των αστυνομικών που εξόργισε τον κ.Φουρθιώτη: 

«Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου, ο οποίος σε αλλεπάλληλες πολύωρες εκπομπές του τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας όλο το 24ωρο.

Αναπόφευκτα λόγω της ανάδειξης του όλου θέματος, πρέπει να τονισθεί ότι η νόμιμη «διάθεση» αστυνομικού προσωπικού είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία στην οποία έχουν ρόλο η Δ/νση Προστασίας Επισήμων Προσώπων, Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Γ.Α.Δ.Α., οι σχετικές Υπηρεσίες Ασφαλείας με Αποφασιστική αρμοδιότητα, στο τέλος, του Γραφείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφασίζει σχετικά.

Οι τυχόν ενδιάμεσες εκθέσεις και εισηγήσεις είναι απλώς γνωμοδοτικές και δεν παράγουν δέσμια θέση για το Γραφείο του Αρχηγού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποφασίζει διαφοροποιημένα ή και διαφορετικά. Βεβαίως και οι αποφάσεις αυτές υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία. Επίσης, εκεί ελάχιστοι γνωρίζουν με σαφήνεια την αίτηση ενδιαφερομένου και τα επικαλούμενα κρίσιμα στοιχεία του φακέλου που την συνοδεύουν, με αποτέλεσμα για κάποιες αποφάσεις η κριτική να είναι άδικη ή υπερβολική ως προς την ευθύνη των οργάνων.

Εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής. Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου. Πολλές φορές η σχετική Απόφαση είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν δεν είναι ίδια πολιτισμένης Πολιτείας και σ΄ αυτά το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχει και λόγο και παρέμβαση, προστατεύοντας τη ζωή, την υγεία, το κύρος και την προσωπικότητα του εργαζόμενου αστυνομικού».

Η σύλληψη φωτορεπόρτερ με «εντολή» Φουρθιώτη: 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top