0
Φως στην άκρη του τούνελ βλέπουν οι επιχειρηματίες της εστίασης. Καφέ και εστιατόρια φαίνεται πως θα ανοίξουν στα μέσα του Απρίλη. 

Η ζημιά ωστόσο που έχουν υποστεί, δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί, καθώς οι απώλειες της εστίασης φαίνετσι να ξεπερνούν τα 2, 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα της εστίασης είναι 12 ή 19 Απριλίου , εάν το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας το επιτρέψει.

Φυσικά λειτουργία θα επιτραπεί μόνο για τους ανοιχτούς χώρους και με συχνά τεστ στους εργαζόμενους.

«Εδώ και τώρα άνοιγμα των καταστημάτων, γιατί διαφορετικά οδηγούμαστε σε δονήσεις πολλών ρίχτερ στην οικονομία», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε ότι αν δεν ανοίξει το ταχύτερο δυνατό η οικονομική δραστηριότητα και δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα, «όπως το ‘’κούρεμα’’ οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και η αποπληρωμή των υποχρεώσεων σε πολλές δόσεις, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποφύγουμε περίπου 200.000 λουκέτα, τα οποία θα προκαλέσουν νέα έκρηξη της ανεργίας και ακόμα πιο ασφυκτική πίεση της κοινωνίας».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top