0
Στο ΓΕΕΘΑ ανακάλυψαν ένα κράτος που το λένε «Κρήτη». Απίστευτο; Όχι και τόσο. Οι ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ έχουν παράδοση στις γκάφες από πολλών ετών.

Κι όσο περνούν τα χρόνια τόσο χειροτερεύει η κατάσταση-όπως σχεδόν σε κάθε πτυχή της κρατικής διοίκησης, άλλωστε.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στην έλευση των 6 σαουδαραβικών μαχητικών F-15C στην 115 ΠΜ.

«Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στη Σούδα έρχεται να προστεθεί μεταξύ άλλων και σε αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Κύπρου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Κρήτης στην εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου καθώς και της Μέσης Ανατολής.

Η δε συνεχής αναβάθμιση της στρατηγικής αξίας του νησιού σύμφωνα με τον βραχυμεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί στο άμεσο μέλλον πόλο έλξης για την πραγματοποίηση σημαντικών συνεργειών με ακόμα περισσότερους Συμμάχους, φίλους και εταίρους που επιθυμούν να δηλώσουν έμπρακτα, με την παρουσία και τις συνεκπαιδεύσεις τους με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το ενδιαφέρον τους για την ιδιαιτέρως σημαντική από άποψης στρατηγικής αξίας περιοχή», αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

«Ο σημαντικός ρόλος της Κρήτης», η «Σούδα» και «η αναβάθμιση της στρατηγικής σημασίας του νησιού» είναι ανεκδοτολογικού περιεχομένου, τοπικιστικού χαρακτήρα αναφορές και είναι απόλυτα απορριπτέες σε μία επίσημη ανακοίνωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Όσο φανατικός Κρητικός και να είναι ο συντάκτης θα πρέπει να ξέρει ότι απαγορεύονται οι αναφορές σε μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της χώρας σε τέτοιου είδους επίσημες ανακοινώσεις. Δεν υπάρχει «Κρήτη» σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, υπάρχει «Ελλάδα».

Γράφτηκε ποτέ σε επίσημη ανακοίνωση κάτι για την... Πελοπόννησο, που φιλοξενεί συχνότερα από κάθε άλλη περιοχή της χώρας ξένα μαχητικά αεροσκάφη, ειδικά στην 117 ΠΜ και στο ΣΟΤ της Ανδραβίδας; Για τον «σημαντικό ρόλο της Πελοποννήσου», την «Ανδραβίδα» και «την αναβάθμιση της στρατηγικής σημασίας της Πελοποννήσου»;

Η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα και «η αναβάθμιση της στρατηγικής σημασίας» είναι «της Ελλάδας» και όχι «της Κρήτης».

Εκτός και αν κάποιοι στο ΓΕΕΘΑ αισθάνονται περισσότερο «Κρητικοί» και λιγότερο «Έλληνες».

Αν και δεν είναι μόνο θέμα συντάκτη της ανακοίνωσης, αλλά και αυτού που την ενέκρινε.

Στο ΓΕΕΘΑ έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο πολλά «φάλτσα». Αποφεύγουμε τις συστηματικές παραθέσεις τους για να μην γελάνε οι εχθροί μας (με εξαίρεση την περίπτωση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου στην επέτειο του Νέου Έτους).

Ούτε καν για τα όργια στις κρίσεις γράψαμε, καθώς έχουμε πειστεί ότι «δεν υπάρχει σωτηρία» ειδικά σε αυτό το τομέα.

Δεν μιλάμε για τα άλλα Επιτελεία, γιατί οι ηγεσίες τους είναι ζητούμενο «αν υπάρχουν».

Αλλά αν στο ΓΕΕΘΑ  εκδίδουν ανακοινώσεις που ξεχωρίζουν την Κρήτη από την υπόλοιπη Ελλάδα, φαντάζεστε τι γίνεται στους άλλους Κλάδους και στα άλλα θέματα...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top