0
Μία έμμεση επίθεση προς τον Κώστα Καραμανλή περιελάβανε η χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε να κλιμακώσει την ένταση με την κοινωνία και ειδικά τη νεολαία. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε έμμεσα με απαξιωτικό τρόπο στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το 2008 από την κυβέρνηση Καραμανλή, λέγοντας πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι παρόμοιο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η ομαλότητα είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψω να ξαναζήσουμε φαινόμενα κατάλυσης της δημόσιας τάξης όπως αυτά που βιώσαμε το 2008, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Υπενθυμίζουμε πως η εντολή του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή στα υποκινούμενα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008, μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου από αστυνομικό ήταν «όχι αιματοχυσία» κάτι που οδήγησε σε μία αμυντική στάση της αστυνομίας.

Μάλιστα, η απάντηση αυτή ήταν προς συνεργάτες του μεταξύ των οποίων και η αδερφή του νυν πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τον καλούσε να βγάλει στους δρόμους τον στρατό. 

Αυτή η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει πως σε ενδεχόμενα παρόμοια γεγονότα η στάση του θα είναι πολύ πιο σκληρή κι ενδεχομένως να επιλέξει χρήση ακραίας βίας, όπως άλλωστε υποστήριζαν οι στενοί του σύμβουλοι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, ότι έπρεπε να γίνει το 2008. 

Πάντως αυτή η φράση του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πρώην στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος ο οποίος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top