0
Πέρασαν 30 χρόνια, αλλά ακόμα σαφείς απαντήσεις δεν έχουν υπάρξει, με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει πάνω της την σφραγίδα της «ανεξίχνιαστης»! 

Μόνο εικασίες, «διάβασμα» των πρακτικών και... ένα  δέντρο, χάρη στο οποίο δεν υπήρξαν πολλά θύματα, όπως φαίνεται να ήθελε η οργάνωση!

31 Μαρτίου του 1991, 30 χρόνια πριν: Η ώρα 22:36 και στο κοσμικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» εκτοξεύεται ρουκέτα. Αυτή προσκρούει τελικά πάνω σε δέντρο και εξερράγη στον κήπο και όχι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Ποιος ήταν ο στόχος;


Δεν έγινε ποτέ γνωστό το ποιος ήταν ο στόχος, παρά υπήρξαν μόνο υποθέσεις, με βάση το ποιος ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Δειπνούσε λοιπόν ο τότε Υπουργός Παιδείας (Γιώργος Σουφλιάς) και ο τότε διοικητής της ΔΕΗ. 
Η αστυνομία είχε συμπεράνει, ύστερα από τις έρευνές της, πως η οργάνωση που κρύβονταν από πίσω ήθελε πολλά θύματα, ενδεχομένως και ένα γερό πλήγμα στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου (Χαράλαμπος Βάρδης). 

Δεν ανέλαβε κανείς την ευθύνη

Ποτέ δεν ανέλαβε κάποια οργάνωση επίσημα με προκύρηξή της την ευθύνη, ήταν άλλωστε μία αποτυχημένη γι αυτούς προσπάθεια, ωστόσο η Αστυνομία «διαβάζοντας» τα σημάδια συμπέρανε πως από πίσω κρύβονταν η «17 Νοέμβρη». Η οργάνωση που συνήθιζε να «κτυπά» με ρουκέτες και βόμβες. 

Πριν λίγες μέρες άλλωστε, στις 12 Μαρτίου του ίδιου έτους, στις 22.10, ο αμερικανός λοχίας Ρόναλντ Στιούαρτ χάνει τη ζωή του όταν εκρήγνυται ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος στην είσοδο του σπιτιού του.

Βόμβα για το Ιράκ


Η «17Ν» ήθελε νεκρό έναν οποιοδίποτε αμερικανό στρατιωτικό, διαμαρτυρόμενη για τον Πόλεμο στον Κόλπο και την 130.000 Ιρακινούς που έχασαν τη ζωή τους. 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε δηλώσει μάλιστα στην προανακριτική κατάθεση: «Στη συνέχεια συμμετάσχω στην έκρηξη βόμβας με τηλεχειρισμό σε αμερικανό αξιωματούχο στη Γλυφάδα, μαζί με τον αδελφό μου Σάββα, τον «Λουκά» (σ.σ.: Δημ. Κουφοντίνα) και τον «Χάρη» (σ.σ.: Ηρακλή Κωστάρη). Η διαδικασία επιλογής του έγινε με τον τρόπο που αναφέρεται σε προηγούμενες ενέργειες. 

Το μπουτόν, τον τηλεχειρισμό το έκανε πιθανόν ο Σάββας, και όλοι μας ήμασταν στο πίσω μέρος ενός ΙΧΦ αυτοκινήτου, μάρκας δε θυμάμαι, κλεμμένου, και αναμέναμε το στόχο. Το όνομα του στόχου το έμαθα την επόμενη ημέρα από τα ΜΜΕ».

Όσον αφορά την υπόθεση στο «Πεντελικόν» κανένας από τους συλληφθέντες δεν ομολόγησε ή αναφέρθηκε σε αυτή την επίθεση και η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top