0
Νέα συγκέντρωση υποστήριξης στον Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.


Με εντολή της Αστυνομίας έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα», με τους συρμούς να διέρχονται δίχως να πραγματοποιούν στάση για τους επιβάτες.


Πριν από λίγη ώρα, μάλιστα, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς, με χρήση χημικών και κυνηγητό στα στενά της πλατείας Συντάγματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχουν γίνει πολλές προσαγωγές και όπως μεταδόθηκε, ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο γιος του πολυισοβίτη, Έκτορας Κουφοντίνας.
Επεισόδια και την Παρασκευή

Σημειώνεται πως κατά την ανάλογη συγκέντρωση που έλαβε χώρα χθες, Παρασκεύη, ξέσπασαν επεισόδια και οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 10 προσαγωγές. 

Η αστυνομία χθες προχώρησε σε χρήση χημικών, ενώ χρησιμοποιήθηκε και «Αύρα» για να διαλυθεί το πλήθος.

«Με ΜΑΤ, χημικά και αύρες η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη χτύπησε προκλητικά και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση για την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αστυνομία δε δίστασε να χτυπήσει συναδέλφους μας δικηγόρους, φοιτητές και άλλους πολίτες. Το μόνο που αποδεικνύει η κυβέρνηση με αυτή τη στάση είναι ο πανικός της. Όλα τα επιχειρήματα που επιστράτευσε η κυβέρνηση και η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει την αδιάλλακτη στάση εξόντωσης του συγκεκριμένου κρατούμενου έχουν καταρριφθεί. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απέδειξαν περίτρανα ότι η επιλογή δημιουργίας αυτής της κατάστασης είναι πολιτική και πολιτική θα είναι η λύση. Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί. Μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ανέφεραν στο σημερινό κάλεσμά τους οι διοργανωτές.

Η κατάσταση υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Δημήτης Κουφοντίνας, να σημειωθεί, συνεχίζει την απεργία πείνας για 58η ημέρα και απεργία δίψας για 12η ημέρα και χθες χρειάστηκε ανάνηψή του καθώς εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του απεργού πείνας και δίψας, Θοδωρή Ζδούκο και Κατερίνα Ντουζέπη, κινδυνεύει να πέσει σε κώμα, αλλά υπάρχει κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου του.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top