0
Η νοσηλεύτρια παραμένει στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας της, να βελτιώνεται. Η περιπέτειά της ξεκίνησε στην Κέρκυρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Με ανάρτηση της στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας αναφορικά για την περιπέτεια υγείας της τονίζει τα εξής: “Αναρρώνοντας στο νοσοκομείο μας με την βοήθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού… Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές φίλους μου για την μεγάλη βοήθεια και την συμπαράσταση σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για εμένα.

Να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα την Υφυπουργό κ. Ράπτη Ζωή τον Διοικητή της 6ή Υπε κ Καρβέλη Γιάννη για την επικοινωνία και το ενδιαφέρον τους, όπως και τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας κ. Ρουμπάτη Λεωνίδα για την αμέριστη βοήθεια του. Καθώς κ την Νοσηλευτική Υπηρεσία. Και φυσικά τον θεράποντα ιατρό κ. Λελουδα Ιωάννη. Σας ευχαριστώ όλους για το πραγματικό ενδιαφέρον Σας, θα επιστρέψω πιο δυνατή”. 

Δείτε την εικόνα του cforfutvnews.gr:


H νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε για δεύτερη φορά πριν από μια σχεδόν εβδομάδα αρχικά παρουσίασε πυρετό και μυαλγίες, ενώ μετά από διάστημα δύο ημερών παρέλυσαν τα κάτω άκρα της. Αμέσως η 40χρονη γυναίκα που είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί την υπέβαλλαν σε μια σειρά εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί από τι προκλήθηκε η παραλυσία των κάτω ακρών της.

“Γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις κι έχει ενημερωθεί και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Η κατάσταση της υγείας της καλυτερεύει όσο περνούν οι ώρες” λέει στο newsit.gr o διοικητής της 6ης ΥΠΕ, όπου υπάγεται το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, Ιωάννης Καρβέλης.

Η 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο χωρίς να μπορεί να κινήσει τα κάτω άκρα της,  υποβασταζόμενη μπόρεσε να περπατήσει, την περασμένη Παρασκευή, γεγονός που σημαίνει ότι ο οργανισμός της άρχισε να ανταποκρίνεται στην θεραπεία.

Τι είπε συγγενής της στο Live News

«Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου παρουσίασε υψηλό πυρετό για δύο – τρεις μέρες. Μετά άρχισαν να της μουδιάζουν τα πόδια», λέει άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Όπως υποστηρίζει το οικογενειακό της περιβάλλον η 40χρονη υγειονομικός δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Οι νευρολόγοι του νοσοκομείου Κέρκυρας δεν έχουν βρει κάποια συσχέτιση με τον εμβολιασμό αλλά ούτε την έχουν αποκλείσει.

 

Τι λένε οι ειδικοί για την συσχέτιση με το εμβόλιο

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Αχιλλέας Γραβάνης – Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ερευνητής στο ΙΤΕ για το σύνδρομο Guillain Barre που εμφάνισε νοσηλεύτρια μετά τον εμβολιασμό της,
Ο κ. Γραβάνης ανέφερε πως το εν λόγω σύνδρομο έχει συσχετιστεί με διάφορες ιώσεις «όπως η γρίπη, ο μεγαλοκυτταρός ιός, όπως ο ιός του AIDS, κι έχουμε ήδη αρκετά συμβάντα περιεγραμμένα με το σύνδρομο μετά από λοίμωξη με τον κορoνοϊό. Θα πρέπει οι συνάδελφοι να αποκλείσουν την πιθανότητα προυπάρχουσας ίωσης έξω και πέρα από τον κορoνοϊό με τους άλλους ιούς», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Υπήρξαν περιστατικά, απειροελάχιστα όπως και και κάποια από εμβολιασμούς σε μικρά παιδιά. Η πιθανότητα να υπάρχει συσχέτιση με τον εμβολιασμό είναι πολύ μικρή», τόνισε ερωτηθείς για περιστατικά που το σύνδρομο ήταν αποτέλεσμα εμβολιασμού ακόμα και με το εμβόλιο της γρίπης.

«Πριν προχωρήσουμε σε συσχέτιση του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο σύνδρομο θα πρέπει να αποκλείσουμε την πιθανότητα άλλης ίωσης», υπογράμμισε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top