0
Τα… απόνερα της άσκησης με τα γαλλικά Rafale απασχολούν στον τουρκικό τύπο και το διαδίκτυο, με τους Τούρκους να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως η συγκεκριμένη άσκηση έγινε και στο Αιγαίο.

Η yeniakit.com.tr αναφέρεται στον ελληνικό τύπο και στο πως υποδέχτηκαν τα ελληνικά μέσα την άσκηση με τα γαλλικά Rafale. «Ελληνικά ΜΜΕ έγραψαν ότι η αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο Πέλαγος πέρασε στην Ελλάδα», τονίζουν οι Τούρκοι.

Αναφορά γίνεται για άλλη μια φορά στο ρεπορτάζ της Καθημερινής για την ερχομό του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τον ερχομό του βρετανικoύ Queen Elizabeth στη Σούδα της Κρήτης «για να γιορτάσει την 200ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και θα συμμετάσχει στην άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η yeniakit.com.tr στέκεται και στο ενδεχόμενο αποστολής στην Ελλάδα ενός γαλλικού στολίσκου, με την παρουσία ενός Mistral, μίας FREM και μίας La Fayette. Πρόκειται, σύμφωνα με τους Τούρκους, για «επίδειξη δύναμης εναντίον της Τουρκίας» ενώ τονίζουν πως ο στολίσκος θα εκτελεί αποστολές μαζί με «ελληνικές ναυτικές φρεγάτες και πολεμικά πλοία».


Τέλος οι Τούρκοι σημειώνουν πως η Γαλλία και η Ελλάδα «θα πραγματοποιήσουν πολλές ασκήσεις κατά τη διάρκεια του 2021», όπου θα συμμετάσχουν επίσης οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι ιταλικές αεροπορικές δυνάμεις (12-22 Απριλίου).

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top