0
Ένας ροκάς ελληνικής καταγωγής από την Τάμπα της Φλόριντα θέλησε να ξαναφέρει στη ζωή τον νεκρό θείο του, χρησιμοποιώντας τον σκελετό του για να φτιάξει μια ηλεκτρική κιθάρα, ως ύστατο φόρο τιμής στον, επίσης μουσικό, μακαρίτη.

O Γιάγκο Άναξ βγαίνει στη σκηνή με το ψευδώνυμο «Prince Midnight» (Πρίγκηπας Μεσάνυχτα) και έγινε μουσικός εξαιτίας του αδικοχαμένου θείου του.

Ο θείος του ο Φίλιπ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα τη δεκαετία του 1990 σε ηλικία μόλις 28 ετών.

«Ο σκελετός του είχε αρχικά δωριστεί στην επιστήμη για χρήση στο τοπικό πανεπιστήμιο. Έπειτα από 20 χρόνια, κατέληξε σε ένα νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη και η οικογένειά μου έπρεπε να πληρώνει ενοίκιο για να παραμένει θαμμένος εκεί. Κυριολεκτικά μέσα σε ένα κουτί, μιας και η Ορθόδοξη Πίστη στην Ελλάδα δεν επιθυμεί την αποτέφρωση των ανθρώπων» λέει ο Γιάγκο.

«Έτσι, έψαξα πώς να επαναπατρίσω τα λείψανά του στη Φλόριντα. Έλαβα ένα κουτί με οστά από την Ελλάδα και στην αρχή δεν ήξερα τι να τα κάνω. Να τα θάψω; Να τα αποτεφρώσω; Να τα βάλω στη σοφίτα; Όλα έμοιαζαν σαν λίγα για τον άνθρωπο που με μύησε στο Heavy Metal» λέει ο μουσικός, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ, Daily Star.

«Έτσι, αποφάσισα να μετατρέψω τον θείο Φίλιπ σε μια κιθάρα, κάτι που αποδείχτηκε δύσκολο» παραδέχεται ο Γιάγκο.


Ο μουσικός απευθύνθηκε σε επαγγελματίες κατασκευαστές οργάνων για να αναλάβουν τη μετατροπή, μα η ιδέα να δουλέψουν με έναν αληθινό σκελετό παραήταν υπερβολικό γι’ αυτούς.

Οπότε, αποφάσισε να κάνει τη δύσκολη δουλειά μόνος του. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κιθάρα όχι μοιάζει αλλά και ακούγεται τέλεια.

«Η μάνα μου θα προτιμούσε να έχουμε θάψει τον θείο-είναι Ελληνίδα Ορθόδοξη βλέπεται-αλλά παραδέχεται πως ο θείος πιθανότατα θα ήταν πολύ πιο χαρούμενος ως κιθάρα» λέει με χιούμορ ο χεβιμεταλάς.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


 
   
 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top