0

Αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση διπλής μάσκας είναι πιο αποτελεσματικό μέτρο απέναντι στον κορωνοϊό.

Η χρήση της διπλής μάσκας είναι υπό εξέταση από τους λοιμωξιολόγους, καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνει κατά πολύ την προστασία έναντι του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Αχιλλέας Γκίκας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση της και εκτίμησε μάλιστα ότι οι 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική δεν θα είναι αρκετές ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

 

«Μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει. Μπορεί να αναθεωρήσουμε τις μάσκες. Έχουμε αρχίσει μία συζήτηση στην επιτροπή για διπλή μάσκα υποχρεωτική. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Υπάρχει μία συζήτηση αυτό τον καιρό και διεθνώς και στη χώρα. Υπάρχουν κενά. Αυτή τη στιγμή, οι μάσκες δεν φοριούνται σωστά. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να βάζει τη μάσκα σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.


Να υπενθυμίσουμε πως με μια ενισχυμένη διπλή μάσκα (μαύρη υφασμάτινη και λευκή χειρουργική) εμφανίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας πριν από μερικές ημέρες. 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top