0
Τεράστια πολιτική «βόμβα» αποτελεί πληροφορία που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Kontranews σύμφωνα με την οποία ο Κώστας Καραμανλής δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές!

Η εφημερίδα συνδέει τις εξελίξεις με τα εθνικά θέματα και πιο συγκεκριμένα με τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να μην έχει κάνει δηλώσεις ο ίδιος, αλλά είναι γνωστό πως διαφωνεί με τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εξάλλου, άνθρωποι του περιβάλλοντός του, όπως ο καθηγητής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Βαληνάκης κανονιοβολούν κυριολεκτικά την απόφαση του πρωθυπουργού να πάει σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία δίνοντας συγχωροχάρτι στον Ερντογάν και ακυρώνοντας ουσιαστικά τις κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε βάρος της Τουρκίας.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητεί τρόπους και φόρμουλες να αποκλείσει από τις επόμενες εκλογές πολλούς πολιτικούς.
Οι προθέσεις του αφορούν σε βουλευτές που ανήκουν στους Καραμανλικούς ή τους Σαμαρικούς και είναι ηλικιωμένοι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει η σκέψη να μπει όριο εκλογιμότητας η ηλικία των 70 ετών. Με τον τρόπο αυτό υπολογίζει ότι θα μπορέσει να ελέγξει πλήρως την κοινοβουλευτική ομάδα με βουλευτές που είναι του δικού του κλίματος ή του σημιτικού στρατοπέδου.

Ομως δεν είναι και τόσο εύκολο, γιατί υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις. Εξάλλου, μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να έχει συμπληρώσει τα 70 χρόνια όταν θα γίνουν εκλογές, όμως ο Κώστας Καραμανλής που έχει γεννηθεί το 1956 θα βρίσκεται κάτω από το όριο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top