0
Παράταση του lockdown μέχρι και την Σαρακοστή σχεδιάζει η κυβέρνηση για λόγους που δεν είναι ευεξήγητοι και ενώ η Ευρώπη αρχίζει να ανοίγει τις αγορές της. 

Η Κύπρος, ανοίγει τα σχολεία την 1η Μαρτίου, όπως και την τουριστική σεζόν και στις 15 Μαρτίου ανακοίνωσε ότι ανοίγει την εστίαση.

H Eλβετία επιστρέφει στην κανονική ζωή: Η ελβετική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για το άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων, όπως των καταστημάτων, των μουσείων και των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Από την 1η Μαρτίου, τα καταστήματα, τα μουσεία και οι αίθουσες ανάγνωσης στις βιβλιοθήκες θα μπορούν να ανοίξουν ξανά, όπως και οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι αναψυχής, καθώς και οι εξωτερικοί χώροι ζωολογικών και βοτανικών κήπων, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Η Βρετανία επίσης καταργεί περιορισμούς και ανοίγει τα σχολεία, η Γερμανία προχωρά σε μαζικό άνοιγμα δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου. 

Στην Ολλανδία έχουν ανοίξει τα σχολεία και ανοίγουν καθημερινά διάφορες δραστηριότητες. Στην Ισπανία, το ίδιο. Στην Ιταλία, το ίδιο. 

Χώρες που έχουν πληγεί καίρια, ανοίγουν συνέχεια οι δραστηριότητες.

Μόνο στην Ελλάδα εξακολουθεί το lockdown για λόγους που δεν είναι προφανείς, με συνεχή «κόλπα» στα τεστ, όπως αποκάλυψε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία που δίνονται στο κοινό για τον κορωνοϊό και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά δεν ενημερώνει κανέναν

Η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο χθες Τρίτη (2.147) όσο και σήμερα Τετάρτη (1.913) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια χαλάρωσης των μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές και στην Αττική, που φαίνεται ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε lockdown για όσο… πάει.

Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στην Αττική δεν επιτρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.

Το ολικό lockdown ενδέχεται να παραταθεί ακόμα και για δύο εβδομάδες σε μια παταγώδη επίδειξη αποτυχίας του.

Έτσι όπως σχεδιάζουν οι κυβερνητικοί  φαίνεται πως θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη (4/3), Κυριακή της Αποκριάς (14/3) και Καθαρά Δευτέρα (15/3) εν μέσω ολικού lockdown, που έχει καταστρέψει όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την κοινωνία.

Επιστρέφει και ο Τσιόδρας για πιο... σκληρά  μέτρα

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά η περαιτέρω έξαρση της πανδημίας, εκτάκτως αύριο, στην καθιερωμένη σύσκεψη της επιτροπής του ΕΟΔΥ, θα συμμετέχει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top