0
Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν εντελώς αυθόρμητα, παρά το δριμύ ψύχος, με ένα κάλεσμα που ξεκίνησε νωρίς το πρωί στα κοινωνικά δίκτυα το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν κατά του lockdown, όπως επίσης και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ νωρίτερα υπήρξε συγκέντρωση και στη Ζάκυνθο

Οι περίπου 3.000 πολίτες στο Σύνταγμα, με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε την ζωή μας πίσω», ζητούσαν τη άμεση άρση της καραντίνας και την επιστροφή της ομαλότητας στην χώρα. Στην Θεσσαλονίκη ήταν πάνω από 1000 άτομα, στην Πάτρα 400 και στην Ζάκυνθο τουλάχιστον 200.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε ένταση μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών, όταν η ΕΛΑΣ του κάλεσε να αποχωρήσουν και τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και άρχισαν να κτυπούν αναίτια τους πολίτες, νέους στην μεγάλη τους πλειοψηφία.


Πολλοί κτυπήθηκαν και λιποθύμησαν από τα δακρυγόνα.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτό όπως τις κατέγραψαν οι ρεπόρτερ του pronews.gr που κατέγραφαν τα γεγονότα:





Oι Έλληνες έπαυσαν με τις σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να είναι ο μόνος λαός στην Ευρώπη που δεν είχε ξεσηκωθεί κατά των απαγορεύσεων και της ανωμαλίας που έχει προκαλέσει η λήψη των ακραίων μέτρων.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top