0
Έντονη ανησυχία προκαλεί σε κυβέρνηση και ειδικούς η εικόνα που παρουσίασε χθες η Αττική, ενώ βάσει των στοιχείων που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου, παρά την πρώτη μέρα του αυστηρού lockdown χτες σε πολλές περιοχές η κίνηση στους δρόμους ήταν διπλάσια από την αντίστοιχη πρώτη ημέρα της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο.

Η αυξημένη κινητικότητα – που οδηγεί σε υπερδιασπορά του ιού – αποτελεί τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» και εφόσον συνεχιστεί είναι πιθανό να οδηγήσει σε νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από χθες το βράδυ συζητείται έντονα η επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 18:00 και τις καθημερινές.

Νέα παράταση του lockdown στην Αττική;

Η εικόνα της Αττικής συνολικά δεν γεννά αισιοδοξία στους ειδικούς… Το αντίθετο.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία και πιθανώς αύξηση διασωλημένων στις ΜΕΘ, ενώ η βρετανική μετάλλαξη φαίνεται να «καλπάζει».

Πολλοί ειδικοί, μάλιστα, θεωρούν πιθανό να χρειαστεί παράταση του lockdown για 2 εβδομάδες. Η τελική απόφαση θα ληφθεί προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, όταν και θα υπάρχει σαφής εικόνα των αποτελεσμάτων από το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε από χτες στην Αττική.  

«Καμπανάκι» για την επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής κρούεται και από το Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), καθώς εντάσσει το λεκανοπέδιο στις κόκκινες περιοχές. Εφόσον χρωματίζεται με «κόκκινο», σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ίσα ή πάνω από 150.

Ο χάρτης αποτυπώνει τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 έως 11 Φεβρουαρίου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top