0
Και ξαφνικά αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση για το "ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού" και περί υποχρεωτικότητας για τις μετακινήσεις μετά το "κόκκινο" που άναψε το Γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής Δεοντολογίας, το οποίο ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό.


Αν και όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Κ.Μητσοτάκης προσπαθεί να "επιβάλλει" το "διαβατήριο" τελικά και μάλλον κάτω από την πίεση της διάλυσης της τουριστικής σεζόν και ειδικά των Γερμανών τουριστών που αποτελούν τεράστιο κομμάτι στην Ελλάδα, έκανε πίσω.

Έτσι σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Europe 2021» που έλαβε μέρος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και την πανδημία του κορωνοϊού.

Και πιο συγκεκριμένα επί του θέματος ανέφερε:

«Θέλουμε ο κόσμος να είναι σε θέση να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι. Θέλουμε οι Γερμανοί να είναι σε θέση να έρθουν στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό ήμουν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που ζήτησε να ξεκινήσει η συζήτηση για αυτό που αποκαλούμε Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού» σημείωσε, διευκρινίζοντας παράλληλα: «Αυτό δεν συνιστά άδεια να ταξιδέψει κανείς, βεβαίως, αλλά θα διευκολύνει σημαντικά τα ταξίδια».

Να σημειώσουμε ότι για το ζήτημα  στο Συμβούλιο της Ευρώπης το ζήτημα δε συζητήθηκε καν, παρά τις έντονες προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οι περισσότερες χώρες δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την πρόταση αυτή.

Στη Γερμανία, το ζήτημα οδηγήθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση στο Γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής Δεοντολογίας, το οποίο ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό.

Η συγκεκριμένη αρχή καταπιάνεται με ηθικά, κοινωνικά, επιστημονικά, ιατρικά και νομικά ζητήματα, καθώς και με τις πιθανές συνέπειές τους για το άτομο και την κοινωνία. Η Πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Ηθικής Δεοντολογίας, Αλένα Μπουΐ, αναφερόμενη στη συζήτηση ως προς τα ειδικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους εμβολιασμένους, είπε ότι εμμέσως το ζήτημα αυτό παραπέμπει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top