0
Την ώρα που τα εμβόλια για τον κορωνοϊό φιλοδοξούν να δώσουν την λύση και να βάλουν τέλος στον εφιάλτη, ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο προσπαθούν να ανακαλύψουν σκευάσματα αποτελεσματικά που να μειώνουν τη φλεγμονή και τα συμπτώματα του covid.

Μια έρευνα με πολύ αισιόδοξα αποτελέσματα δείχνει ότι ένα καινοτόμο κρητικό προϊόν μπορεί υπό προϋποθέσεις να αναχαιτίσει την ορμή του ιού.

Ο λόγος για το Cretan Iama. Ένα φυσικό προϊόν, που βασίζεται στο συνδυασμό τριών βοτάνων (δίκταμο, θυμάρι και φασκόμηλο).

Ο Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας μίλησε στο news247 για το συγκεκριμένο προϊόν:

«Βρήκαμε ότι εργαστηριακά το προϊόν αυτό αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό και τη μόλυνση των κυττάρων από τον ιό της γρίπης. Και μάλιστα προτείναμε έναν αρχικό μηχανισμό του πως το κάνει, πράγμα το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει στο μέλλον να βρούμε και ποια ουσία ή ποιες ουσίες που βρίσκονται στα αιθέρια έλαια των τριών φυτών και είναι αυτές οι οποίες προκαλούν αυτή τη δράση.

Επομένως θα έχουμε και ένα μηχανισμό οποίος οφείλω να πω ότι δεν έχει να κάνει καθόλου με τις τυχόν μεταλλάξεις του ιού της γρίπης. Με άλλα λόγια και να μεταλλαχθεί ο ιός της γρίπης αυτό το προϊόν θα συνεχίσει να λειτουργεί».

Ακολούθησε η κλινική μελέτη από τον Χρήστο Λιονή, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας η οποία απέδειξε σύμφωνα με τον κ. Καστανά «ότι το σκεύασμα βοηθάει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κορωνοϊού και παράλληλα ελαττώνει τη διέγερση του ανοσολογικού συστήματος.

Με άλλα λόγια έχει και μία αντιφλεγμονώδη δράση και για να την επιτείνουμε προσθέσαμε και βιταμίνη D η οποία προκαλεί μία ελάττωση της διεγέρσεως του ανοσολογικού συστήματος».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top