0
Η Ελλάδα, όπως φαίνεται από τις αγορές αεροσκαφών και τα έργα εκσυγχρονισμού, θα αλλάξει τυπέρ της την αεροπορική ισχύ, υποστηρίζει το τουρκικό Βold Μedya.

Σύμφωνα εμ τους Τούρκους, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι η Ελλάδα πρόκειται να προμηθευτεί αεροπλάνα που παρέχουν ανεφοδιασμό στο αέρα, τότε τα ελληνικά μαχητικά «θα μπορούν να λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νότο της Κύπρου».

«Η ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο θα περιορίσει επίσης την ελευθερία λειτουργίας των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων στις σχετικές θαλάσσιες περιοχές», τονίζεται σε μελέτη του Βold medya.

«Εάν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, η Ελλάδα, η οποία έχει αυξήσει τα χωρικά της ύδατα σε 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, θα αυξήσει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα σε 12 ναυτικά μίλια σε ολόκληρο το Αιγαίο, ξεκινώντας από το νησί της Κρήτης», τονίζουν οι Τούρκοι, ενώ παράλληλα με την αλλαγή της αεροπορικής ισχύος θα υπογράψει συμφωνία ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top