0
Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι προσπάθησαν να μην θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο του πιο αυστηρού lockdown που είχε πέσει στο τραπέζι.

Παρά τις προτάσεις που υπήρχαν από πολλά μέλη της επιτροπής για τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων η κυβέρνηση επέλεξε ένα πιο soft μείγμα θεωρώντας ότι μπορεί να ανακόψει την εξάπλωση του ιού.

Οι πρώτες μέρες της εφαρμογής των μέτρων όμως και ο συνωστισμός που έφερε η αλλαγή στις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας κάνουν τους λοιμωξιολόγους να έχουν δεύτερες σκέψεις.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι όσο συνεχίζονται οι εικόνες συνωστισμού δεν θα δούμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και μάλιστα ελλοχεύει ο κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει και να δούμε κατακόρυφη αύξηση τις επόμενες μέρες.

Αν συμβεί το απευκταίο σενάριο, τότε η αναθεώρηση των μέτρων θα είναι άμεση. Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα με το γενικό lockdown να είναι πάντα στο τραπέζι, αν και θα αποτελέσει την ύστατη επιλογή κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων.

Το σίγουρο είναι ότι αν μέχρι την Πέμπτη συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων τότε την Παρασκευή θα έχουμε νέο, πολύ πιο αυστηρό πακέτο μέτρων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top