0
Φαίνεται ότι την αρχή που είχε κάνει ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping όταν πρότεινε ξεκάθαρα το χάραγμα κωδικών QR (του γνωστού barcode) σε όλο τον πληθυσμό ώστε, σύμφωνα με τον ίδιο να «βελτιωθεί το εμπόριο και τα ταξίδια» που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό βρίσκει συνεχώς υποστηρικτές.

Μετά ήρθε η πρόταση Κ.Μητσοτάκη για ένα "ψηφιακό διαβατήριο" και τώρα στο προσκήνιο έρχεται από κανάλι η χρήση barcode για ανίχνευση των πολιτών για το που πηγαίνουν.

Μπορεί η Αττική να έχει μπει σε ένα νέο lockdown, να υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών και μπλόκα της αστυνομίας σε κεντρικούς δρόμους που κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα μέτρα θα τα δει ολόκληρη η Ελλάδα αλλά πάντα "νέες ιδέες" πέφτουν στο τραπέζι. Και αυτή την φορά ήταν από δημοσιογράφο  κεντρικού τηλεοπτικού σταθμού.

Κάποιοι δεν είναι ικανοποιημένοι, καθώς ισχυρίζονται πως τα μέτρα δεν τηρούνται και υπάρχει κίνηση στους δρόμους.

Τα ΜΜΕ λοιπόν βρήκαν την «λύση».

Ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού πρότεινε να δημιουργηθούν έγγραφα με… barcode και να σκανάρονται καθημερινά στους δρόμου των πόλεων.

 

Το "χάραγμα" μπορεί να αρέσει σε αρκετούς (μερικοί έχουν εθισμό με τον έλεγχο) αλλά η εκκλησία ίσως θα πρέπει να θέσει και κάποια όρια. Ή μηπως δεν είναι έτσι; Άλλοτε η επίσημη εκκλησία ξεσήκωσε τον λαό για την μη αναγραφή του θρησκεύματος και αυτά που πλεον ακούγονται θα πρέπει να εξηγηθούν.  

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top