0
Άγνωστοι βεβήλωσαν γκράφιτι των ηρώων του 1821 που είχε δημιουργήσει σε σημεία της Αθήνας ο καλλιτέχνης «Εύρυτος». Τι απάντησε ο ίδιος μέσα από τις σελίδες του στα social media.

Εδώ και αρκετό καιρό, σε πολλά σημεία της Αθήνας έχουν δημιουργηθεί γκράφιτι που αναφέρονται στην Ελληνική Επανάσταση και τους ήρωές της.

Η συμπλήρωση 200 χρόνων ήταν μια καλή αφορμή για τον καλλιτέχνη «Εύρυτο» να δημιουργήσει τις μορφές των ηρώων του 1821 σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ είχε αφιερώσει έργα και σε άλλα ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα, όπως στους τρεις πεσόντες των Ιμίων, Βλαχάκο, Γιαλοψό και Καραθανάση.

Την Κυριακή (14.02), ωστόσο, τόσο ο ίδιος ο καλλιτέχνης όσο και αρκετοί που πέρασαν από το σημείο του γκράφιτι με τη μορφή του Γεώργιου Καραϊσκάκη, βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Άγνωστοι είχαν βεβηλώσει το έργο, βάφοντας του με πράσινη μπογιά και χαλώντας επί της ουσίας την εξαιρετική δημιουργία του «Εύρυτου».

Ο ίδιος έδωσε την απάντησή του μέσα από τα social media. «Δε με ενοχλεί το πάτημα μιας ζωγραφιάς, το έχω συνηθίσει.

Αυτό που δε θα συνηθίσω ποτέ όμως είναι τη χλεύη και την αχαριστία των "Ελλήνων" προς τους ήρωές τους», έγραψε χαρακτηριστικά.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top