0
Σε δηλώσεις για την 25η επέτειο από την κρίση των Ιμίων, προχώρησε ο ναύαρχος ε.α. Cem Gurdeniz, ο οποίος με την ευκαιρία της επετείου, αναφέρθηκε σε 153 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, όπου "το καθεστώς ιδιοκτησίας τους δεν έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα μέσω συνθηκών", όπως ισχυρίστηκε  ο ίδιος.

«Τα Ίμια ήταν η αρχή. Υπάρχουν 153 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες το καθεστώς των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί.

Αναπόφευκτα το θέμα αυτό θα εισέλθει στην τελική του φάση. Η Ελλάδα θα αναγκαστεί στο τέλος να παραδεχθεί ότι ανήκουν στην Τουρκία.

Ελπίζω η παραχώρηση αυτή να γίνει μέσω της νομικής οδού και διμερών συμφωνιών», είπε ο Gurdeniz.

Και επειδή ο συγκεκριμένος μαζί με τον έτερο  ναύαρχο ε.α. και «θεωρητικό» της «Γαλάζιας Πατρίδας»  Τζιχάτ Γιαϊτζί ουσιαστικά δρουν ως «λαγοί» της Άγκυρας, θεωρείται αυτονόητο ότι σύντομα η Τουρκία θα θέσει θέμα καθεστώτος κυριαρχίας στα νησιά, που θεωρεί η ίδια ότι της ανήκουν.
Την ίδια το ΓΕΕΘΑ έβγαζε μέχρι τον… Σαρωνικό το ΠΤΜ τύπου Zubr για την πραγματοποίηση άσκησης Συνεργασίας Δυνάμεων της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) και του «ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ» στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου.

Η άσκηση είχε ως σκοπό την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και του επιπέδου συνεργασίας τους κατά την σχεδίαση και εκτέλεση των εν λόγω επιχειρήσεων στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Η συνεκπαίδευση σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) και περιελάμβανε εξειδικευμένα αντικείμενα διεξαγωγής Ειδικών Επιχειρήσεων.

Βέβαια το γεγονός ότι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε σε κάποιο άλλο σημείου του κεντρικού ή ανατολικού αιγαίου εγείρει συγκεκριμένα ερωτήματα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top