0
Νέα  καθυστέρηση στο  πρόγραμμα του νέου μαχητικού αεροσκάφους της κροατικής Αεροπορίας που θα αντικαταστήσει τα εναπομείναντα MiG-21.

Όπως ανέφερε ο Κροάτης πρωθυπουργός Andrej Plenkovic, αυτή τη στιγμή έχει προτεραιότητα η ανακούφιση των πληγέντων από τον μεγάλο σεισμό της 29ης Δεκεμβρίου στην περιοχή Petrinja, έτσι, η απόφαση για το νέο μαχητικό θα καθυστερήσει «λίγο περισσότερο». Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει η καθυστέρηση αυτή τη φορά.


Η Κροατία θέλει να αποκτήσει 8-12 μαχητικά. Στον διαγωνισμό μετέχουν τα F-16 Block 70, Gripen C/D, Rafale και F-16 Block 30. Τα δύο πρώτα προσφέρονται καινούργια από τις ΗΠΑ και τη Σουηδία, ενώ τα υπόλοιπα δύο προέρχονται από τα αποθέματα της γαλλικής και της ισραηλινής Αεροπορίας αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα Rafale, προβλέπεται αναβάθμιση σε F3R πριν παραδοθούν, εάν επιλεγούν. Φυσικά το θέμα ενδιαφέρει και την Ελλάδα, καθώς πληροφορίες αναφέρπυν ότι σε περίπτωση που δεν τα επιλέξει η Κροατία ίσως προσφερθούν στην Ελλάδα, αν και όχι  απαραίτητα με την  ίδια τιμή και των 12 μεταχειρισμένων που θα παραλάβει τώρα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top