0
Με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού Αθήνα και Παρίσι θέλουν να σφραγίσουν τη μεγάλη συμφωνία για την απόκτηση από την Πολεμική μας Αεροπορία των 18 μαχητικών Rafale. 

Η συμφωνία ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο και απομένει η τυπική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ανάψει το "πράσινο" φως για να "πέσουν" οι υπογραφές με τους Γάλλους.

Τόσο η Γαλλική πλευρά όσο και η Ελληνική επιθυμούν να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στην υπογραφή της συμφωνίας, η οποία θα είναι μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κατασκευάστριας εταιρίας Dassault.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο η συμφωνία να μην υπογραφεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην αίθουσα "Καποδίστριας", αλλά να καθυστερήσει και να πραγματοποιηθεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, η οποία θα αποτελέσει τη "φωλιά" των Rafale. Και μάλιστα να συνδυαστεί με την παρουσία των τεσσάρων Γαλλικών μαχητικών Rafale τα οποία πρόκειται να μετασταθμεύσουν εκεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου προκειμένου να λάβουν μέρος σε συνεκπαίδευση με τα Ελληνικά "γεράκια". 

Με την υπογραφή της σημαντικής συμφωνίας παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας ομολόγου του Φλοράνς Παρλί μπροστά από το νέο απόκτημα της HAF Αθήνα και Παρίσι επιθυμούν να εκπέμψουν ένα ισχυρό συμβολισμού μήνυμα για την στρατιωτική αλλά και ευρύτερη στρατηγική συνεργασία των δύο κρατών. Στην ίδια λογική εντάσσεται και η σκέψη για πτήση Γαλλικών μαχητικών πάνω από την Αθήνα την 25η Μαρτίου. 

Μεγάλος πονοκέφαλος για την Άγκυρα αποτελεί ο οπλισμός των Rafale  

 Οι πύραυλοι Exocet που χτυπούν πλοία, οι Scalp και οι φονικοί Meteor, αέρος αέρος και μεγάλου βεληνεκούς που αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα, είναι ικανοί να πλήξουν στόχους ακόμα και στην καρδιά της Τουρκίας ενώ αποτελούν το μεγαλύτερο εχθρό του τουρκικού αντιαεροπορικού συστήματος των S-400.  

Αλλαγή δομής στο Πολεμικό Ναυτικό  
 
Ο κύβος ερρίφθη και οι αλλαγές που έχουν αποφασιστεί στην δομή των Ενόπλων Δυνάμεων τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr στο ΚΥΣΕΑ που θα συγκληθεί την Πέμπτη υπό τον Πρωθυπουργό, εκτός από τις κρίσεις για τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους Αρχηγούς των Επιτελείων, που όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει οι σκέψεις είναι να μην μετακινηθεί κανείς, θα εγκριθεί και το σχέδιο για την νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το σχέδιο που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει συζητήσει και συναποφασίσει με τους Αρχηγούς ΓΕΝ και ΓΕΣ για την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού.

Tα αρματαγωγά δένουν στον Βόλο και γίνονται «ένα» με τους Πεζοναύτες. Έτσι, οι Πεζοναύτες αποκτούν μόνιμη δυνατότητα ετοιμότητας κι επέμβασης, όποτε απαιτηθεί!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top