0
«Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, η οποία περιλαμβάνει την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Rafale F3R και του οπλισμού τους αναβλήθηκε», γράφει το savunmasanayist.com.

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με τη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2020 για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Dassault Aviation Rafale F3R, με βάση τις ανάγκες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF), συνολικής αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, όμως «η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας που καλύπτει τις εν λόγω αγορές αναβλήθηκε για άγνωστο λόγο».

«Έχει ανακοινωθεί ότι η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Rafale, υλικοτεχνικής υποστήριξης και πυρομαχικών για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, θα υπογραφεί το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου 2021», καταλήγουν οι Τούρκοι.

Ενδεικτικό του ΣΟΚ που έχει υποστεί η τουρκική κοινή γνώμη από την αγορά των γαλλικών Rafale από την Ελλάδα είναι το σχόλιο Τούρκου αναγνώστη στο παραπάνω τουρκικό άθρο, ο οποίος γράφει: «Ας μην είμαστε ενθουσιασμένοι, παιδιά, υπάρχουν άλλα σχέδια πίσω από αυτό. Ίσως τα παιδιά σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τον προϋπολογισμό τους για να αυξήσουν τον αριθμό των F-35 που σκοπεύουν να αγοράσουν αντί να αγοράσουν θραύσματα».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top