0
«Η Ελλάδα υπέγραψε την σύμβαση για την παραγγελία των μαχητικών Rafale. Αυτό είναι το μήνυμα που μας στέλνουν οι Έλληνες», δήλωσε ο Τούρκος αντιναύαρχος Cem Gürdeniz μιλώντας στα τουρκικά ΜΜΕ για τη ναυτική ισορροπία στο Αιγαίο, λέγοντας πως η Τουρκία με τα βήματα που κάνει  στην ανατολική Μεσόγειο ρίχνει την «σκιά» της επάνω στην Ελλάδα.

«Πέφτει η σκιά στην Ελλάδα από τα βήματα που κάνει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.   Η  αύξηση της  στρατιωτικής θητείας, ο νέος αυξημένος  αμυντικός προϋπολογισμός κατά πολλά  δισεκατομμύρια ευρώ, απόκτηση αεροσκαφών και πλοίων. Είναι το μήνυμα που μας στέλνει η Ελλάδα», είπε ο Gürdeniz για να συνεχίσει αναφερόμενος στο ΠΝ:


«Επιτρέψτε μου να το πω ξεκάθαρα μία φορά. Το ελληνικό Ναυτικό δεν είναι εθνικό. Τα ναυπηγεία και η αμυντική βιομηχανία τους δεν έχουν ιστορικό  επιτυχίας.

Η ανεξαρτησία και τα εθνικά συμφέροντα δεν μπορούν να προστατευθούν με πλοία και όπλα που αγοράζονται από το εξωτερικό.

Επειδή η πηγή δεν είναι η πατρίδα», πρόσθεσε ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το Αιγαίο ως "τουρκικό":

«Η ισορροπία εξακολουθεί να είναι υπέρ μας στο Τουρκικό Αιγαίο  και στην  Μεσόγειο.

Η αλλαγή ισορροπίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο εξαρτάται μόνο από τη βούληση της Τουρκίας. Εκτός από τις οικονομικές, δημογραφικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ο πιο σημαντικός παράγοντας της ασυμμετρίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι η δύναμη των Τούρκων να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και η τ αποφασιστικότητά τ και βούλησή τους για πόλεμο σε κάθε περίπτωση.

Οι  κυβερνήσεις μας προστατεύουν τις γεωπολιτικές προτεραιότητες της «Δημοκρατίας» μας και τις ανάγκες της Τουρκίας στο υψηλότερο επίπεδο, ειδικά στον αμυντικό κλάδο, καθώς με τα όπλα μας που κατασκευάζουμε συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στην διαδικασία εθνικοποίησης.» συμπλήρωσε ο Gürdeniz , ο οποίος ναι μεν είναι η  "περιφερόμενη γλάστρα" των Τούρκων αποστράτων στα τουρκικά ΜΜΕ μαζί με τον έτερο ναύαρχο Τζιχάτ Γιαϊτζί, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δημιουργεί σε κανένα την ψευδαίσθηση ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη "γραφικό" Τούρκο απόστρατο

Οι δηλώσεις του, οι συνεχείς δηλώσεις του είναι η αλήθεια, είναι σε πλήρη σύμπνοια και ταύτιση με το τουρκικό κράτος, αλλιώς δεν θα τον εμφάνιζαν καθόλου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top