0
Την πάσα αλήθεια για τις στρατηγικές δυνατότητες της Ελλάδας μετά την απόκτηση των Rafale εξέφρασε γνωστός αμυντικός αναλυτής, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά για «ελληνική στρατηγική αυτονομία» έναντι των προθέσεων ΕΕ-ΝΑΤΟ απέναντι στα προκλητικά παράλογα τουρκικά σχέδια σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. 

«Η αναβάθμιση των δυνατοτήτων της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας μέσω της απόκτησης νέων μαχητικών αεροσκαφών και του νέου υπερσύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα να παρουσιάσει μια αξιόπιστη αποτροπή», δήλωσε ο Michael Tanchum, ανώτερος συνεργάτης στο Αυστριακό Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.

"Η όλη διαδικασία παρέχει επίσης στην Αθήνα μια βελτιωμένη ικανότητα άσκησης μιας στρατηγικής αυτονομίας όταν τα πλαίσια ΕΕ και ΝΑΤΟ θα κρίνονται ανεπαρκή, καθιστώντας την Ελλάδα σε βασικό παίκτη των εξελίξεων στην περιοχή. Από τον Μάιο, η υποχρεωτική θητεία στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα αυξηθεί από εννέα σε 12 μήνες, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό και του στρατιωτικού προσωπικού", κατέληξε ο ίδιος

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αλήθεια, την οποία όλοι μας στην χώρα αυτή "σιγοψυθιρίζουμε" και σίγουρα αποτελεί τον κύριο λόγο της γερμανικής αντίδρασης σε αυτά τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα εδώ και μεγάλο διάστημα.

Οι Γερμανοί δεν επιθυμούν "στρατηγική αυτονομία" για την Αθήνα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και βάζουν συνέχεια εμπόδια κατά της χώρας μας εδώ και αρκετά χρόνια, όχι μόνο λόγο των σχέσεων τους με τους "φίλους" Τούρκους, αλλά και λόγω σχεδίων τους για τα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.

Το ΝΑΤΟ από την άλλη πλευρά, ουδέποτε έπραξε το οτιδήποτε για να "κόψει τον αέρα" των Τούρκων στην πιο κρίσιμη από άποψη στρατηγικής σημασίας πτέρυγάς του, επιτρέποντας στην Άγκυρα όχι μόνο να απειλεί μια άλλη χώρα μέλος της συμμαχίας, αλλά και να "αλωνίζει" στην Μεσόγειο αγνοώντας τα σχέδια και την πολιτική της ίδιας της συμμαχίας.

Η ουσία είναι ότι εφόσον οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν στην διάθεση τους στρατηγικά όπλα, τότε η κατάσταση με την Τουρκία βρίσκεται στα χέρια της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης, το αν θα τα ενεργοποιήσει εφόσον απειλούνται ελληνικά ζωτικά συμφέροντα.

Η τουρκική κυβέρνηση από την άλλη πλευρά θα σκεφτεί  δύο και τρεις φορές να πράξει οποιαδήποτε πρόκληση κατά της Ελλάδας, αφού θα γνωρίζει ότι τίμημα για αυτήν θα είναι πολύ μεγάλο.

Απλά πράγματα δηλαδή τα οποία μας διδάσκει ο Θουκιδίδης και άλλοι Έλληνες αρχαίοι ειδικοί εδώ και χιλιάδες χρόνια και αφορούν τον ορθό τρόπο που απαιτείται για να επιβιώσει ένα έθνος από τους εχθρούς του.          

Εδώ και πολλούς μήνες η Τουρκία, υλοποιεί ένα από τα πιο ύπουλα και ύποπτα σχέδια κατά της Ελλάδος, αφού συλλήβδην όλοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι (μικροί ή μεγάλοι) σε κάθε εξοπλιστικό τους επίτευγμα αναφέρουν ότι αυτό προορίζεται να...υπερασπιστεί τη «Γαλάζια Πατρίδα», ως μια δεδομένη απαίτηση της Άγκυρας.

Επίσης προχθές το ίδιο συνέβη με την επίσκεψη του Έλληνα ΥΦΑΜ στην Γαύδο, με τους Τούρκους να μιλούν για παραβίαση του «EGAYDAAK», που αφορά 154 νησιά και νησίδες στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο.

Αυτά τα σχέδια θα βρουν πλέον ισχυρό αντίπαλο από την ελληνική στρατηγική αυτονομία, η οποία θα αναγκάσει τελικά την Άγκυρα να αποσυρθεί από αυτά μετά και από μία πιθανή πτώση του καθεστώτος Ερντογάν, σύμφωνα και με προ μηνών έκθεση του ινστιτούτου RAND, το οποίο δεν εκδίδει τέτοιες εκθέσεις τυχαία, ενώ θα έχουμε πιθανότατα σε εξέλιξη και την δημιουργία και του Κουρδικού κράτους.     

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top