0
Χαμός γίνεται στα τουρκικά φόρουμ, με φόντο την αγορά από την Ελλάδα των 18 γαλλικών μαχητικών αλλά και το ισχυρό ενδεχόμενο η Αθήνα να προμηθευτεί και F-35.

«Χάρη στην κυβέρνηση, δώσαμε την αεροπορική υπεροχή του Αιγαίου στην Ελλάδα», αναφέρει Τούρκος χρήστης του διαδικτύου.

Άλλος χρήστης του διαδικτύου κάνει λόγο για ανάγκη εξέλιξης των τουρκικών ραντάρ ώστε να λυθεί το πρόβλημα των ελληνικών Rafale στο Αιγαίο. Όμως όπως υποστηρίζει οι Τούρκοι δεν θα μπορούν να αντιπαραθέσουν τίποτα αν η Ελλάδα βγάλει F-35 στο Αιγαίο.

To κακό για τους Τούρκους είναι πως τα τουρκικά AESA ραντάρ δεν θα είναι λειτουργικά έως το 2022, οπότε θα περάσουν χρόνια για να εκσυγχρονιστεί ο τουρκικός στόλος των F-16.


Δεν πέρασε απαρατήρητη από τον τουρκικό Τύπο ούτε η πρώτη πτήση του ελληνικού F-16 Viper – Κάνουν λόγο για κορυφαία έκδοση των F-16.

Σύμφωνα με τους Τούρκους του haber7.com η Αθήνα θέλει να αποκτήσει υπεροχή στον αέρα ενάντια στην Τουρκία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα, πραγματοποιώντας διαπραγματεύσεις για UAV με το Ισραήλ, έστειλε επιστολή πρόθεσης να αγοράσει 24 F-35 από τις ΗΠΑ», τονίζουν οι Τούρκοι.

Μάλιστα το άρθρο του haber7.com τιτλοφορείται ως: «Η Ελλάδα παίζει με φωτιά! Το F-16 έκανε την πρώτη του πτήση, αναβαθμίστηκε σε επίπεδο “Viper”».

Οι Τούρκοι τονίζουν πως πρόκειται για την κορυφαία έκδοση των F-16.

Το κόστος εκσυγχρονισμού του ελληνικού στόλου F-16 θα φτάσει τα 1,2 δισ. δολάρια.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top